Šezdeset božićnih priča Silvijane Dražović

Slika korisnika admin
drazovic
Vedran SITNICA
Adventska izložba broji šezdesetak Silvijaninih slika podjeljenih na tri zasebne cjeline

U Gradskoj loži otvorena je adventska izložba zadarske umjetnice Silvijane Dražović. Izložbu je otvorila ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Tatjana Vukman, istaknuvši kako joj je drago što ima priliku zajedno sa svim ostalim uzvanicima uživati u još jednoj šarenoj i veseloj Silvijaninoj izložbi.

- Drago mi je da sam danas ovdje, da imam mogućnost uživati zajedno sa svima vama u ovoj veseloj i šarenoj izložbi naše Silvijane. Drago mi je i zbog toga što su uz njene radove izložene i slike još dvojice umjetnika: Darka Jovanovića i Željka Mucka koji su zajedno s njom sudjelovali na ovog ljeta održanoj likovnoj koloniji. Vjerujem da ćemo nakon sljedeće likovne kolonije imati priliku organizirati i jednu posebnu izložbu svih sudionika kolonije, naglasila je Vukman.

Svečanost otvaranja izložbe uveličao je i dolazak gradonačelnika Zvonimira Vrančića koji je također izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja izložbe, posebice zbog vesele tematike slika koje su ga ponovo razveselile, a razveselit će zasigurno i sve ostale posjetitelje lože, izrazio je nadu Vrančić.

- Silvijana svojim radovima unosi jedan duh radosti u sve nas. Donosi nam veselje, tako potrebno u ova doba. Dolazeći ovamo čuo sam jedno duhovito pitanje koje je netko postavio mojoj dragog prijateljici Silvijani: kako ćeš slikati kada odrasteš? Mislim da to pitanje na neki način opisuje njen rad, njenu dječju zaigranost, nju samu koja nas ponovo razveseljava i hvala joj na tome, rekao je Vrančić te čestitao i ostalim umjetnicima čije su slike izložene u loži.

S nekoliko riječi uzvanike i samu umjetnicu pozdravila je i ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš rekavši kako je ova topla izložba dobrodošao podsjetnik u ovo božićno vrijeme svima nama na humanost i ljubav koji trebamo njegovati u našim srcima.    

I sama se Silvijana obratila uzvanicima rekavši kako joj je drago da ponovo na ovaj način može svima čestitati Božić i Novu Godinu.

- Dragi moji prijatelji dobro mi došli. Ako ću ja stariti polako i vi ćete sa mnom stariti još polakše, nasmijala je okupljene Silvijana.

Adventska izložba broji šezdesetak Silvijaninih slika podjeljenih na tri zasebne cjeline: zovem te na čaj, dajem ti vagu i tempus fugit.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno