Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Anto Đapić objavio da napušta politiku

12.12.2011. 23:00
Anto Đapić  objavio da  napušta  politiku


Počasni  predsjednik HSP-a i prije toga dugogodišnji šef  stranke Anto Đapić  oglasio se jučer  priopćenjem kojim izvješćuje javnost da se  “odlučio u potpunosti  povući iz stranačkog političkog života Hrvatske  stranke prava”. “Razlozi  mog povlačenja su i  osobne i političke naravi. Politički su moj rezultat na izborima i  preuzimam svoj dio odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da  moji politički pogledi  kao i moj vrijednosni  sustav koji sam živio i  izgrađivao kao dužnosnik HSP-a nisu naišli na  potporu biračkog tijela.  Kako ne želim mijenjati  svoje političke poglede i  svjetonazor, povlačim se  iz stranačke politike kako ne bih ni na koji  način smetao procesu  konsolidacije i jačanja  stranke kojoj sam posvetio sav svoj politički potencijal pa i obiteljski i  osobni život”, piše u  Đapićevom priopćenju.  Bilo je predviđeno da  Đapić svoju odluku o  povlačenju obznani na  konferenciji za novinare  jučer ujutro, ali je ona  bez obrazloženja bila otkazana.
Baš je njegovo povlačenje iz političkog  života bio glavni uvjet  predsjednica HSP-a “Dr.  Ante Starčević” Ruže Tomašić za zajednički nastup pravaša na parlamentarmnim izborima 4.  prosinca.
– Mi smo u stranci  odlučili da vidimo što će  se dogoditi na Saboru  HSP-a u veljači sljedeće  godine. Nije dovoljno da  ode samo Đapić, nego i  glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić. Naime, Đapić i  Jukić su jedno te isto. S  ostalim čelnicima  HSP-a, uključujući i  predsjednika stranke  Daniela Srba, nemamo  nikakvog problema, rekla je Tomašić jučer za  naš list. Dodala je da je  ona prije izbora predložila da njen i Đapićev  HSP podijele jedinice i  da ne konkuriraju jedni  drugima, ali to nije bilo  prihvaćeno.