Iz zatvora u komunu

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Udruga "Nada" poziva javnost na dijalog

Na kraju Mjeseca borbe protiv ovisnosti Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika "Nada" organizira javnu tribinu na temu "Provođenje mjere obveznog liječenja ovisnosti u kaznionicama".

Tribina se održava sutra u 18 sati u IMPACT centru, a gostuju Radovan Tatalović, načelnik Odjela za posebne programe pri Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, zatim Sanja Halas Bujas, viša stručna suradnica u zadarskom zatvoru, i Marina Gatara Mikulandra, viša stručna suradnica u šibenskom zatvoru.

Predsjednica Udruge "Nada" Ivanka Ledenko poziva sve zainteresirane, a posebno roditelje zatvorenika u šibenskom i zadarskom zatvoru da sudjeluju na tribini, da saznaju iz prve ruke o liječenju ove bolesti unutar zatvorskog sustava.

- Stvorili smo jako dobru suradnju sa suradnicima u oba zatvora tako da ćemo uskoro u zatvorima održavati predavanja radi motivacije zatvorenika da se liječe u terapijskim zajednicama. Na to imaju pravo nakon pola odslužene kazne. To je prije svega dobro zbog njih samih, ali dobro je i za državni proračun. Naime, mjesec dana u zatvoru po zatvoreniku državu stoji 7.100 kuna, dok mjesec u terapijskoj zajednici stoji 4.000 kuna, a u pojedinim zajednicama je čak i besplatan, pojašnjava Ledenko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno