Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nismo mogli napraviti više

12.12.2011. 23:00
Nismo mogli napraviti više


Iako smo do samog kraja imali šanse, mislim da nismo mogli napraviti više. Previše je tu bilo peha, na kraju smo izgubili previše setova. Čini se da nikako nismo mogli nadoknaditi ozljedu Maneva – kaže Baljak


Nisu kuglači Zadra uspjeli svladati prvu prepreku u Europskoj ligi. U četvrtom uzastopnom međusobnom dvoboju kuglači trenera Šime Mijolovića nisu uspjeli biti bolji od njemačke Victorije Bamberg i na taj način su Nijemci poveli 3:1 u međusobnim dvobojima (barem što se tiče posljednje četiri sezone). Doduše, nije nemoguće da se ova dva suparnika ponovo sastanu i iduće godine.
Zadar, gledajući obje utakmice, jednostavno nije bio onaj pravi. Već u prvom dvoboju u Mocirama gosti su bili nadomak pobjede, a samo fantastično-fantastična igra Borisa Benedika i Hrvoje Marinovića u posljednjoj izmjeni osigurala je minimalnu pobjedu zadarskim kuglačima.
– Smatram da smo mi ipak u toj prvoj utakmici napravili kiks. Loše smo počeli dvoboj, dopustili njima da naprave prednost, a u konačnici jedva dobili s malom razlikom. Trebali smo ipak s većem prednošću otići na uzvrat – objasnio je kapetan zadarske momčadi Mario Baljak, koji se usredotočio na uzvrat, nakon kojeg su Zadrani ipak morali prihvatiti da su ove sezone zaustavljeni u prvom kolu Europske lige.
– Bila je to borbena utakmica. Imali smo nekoliko dobrih trenutaka u meču, ali nešto lošije su nam odigrali Stanko Čota i Kostadin Manev. Čak smatram da je presudna stvar bila ozljeda Maneva koji zbog nje nije mogao odigrati kako zna. Iako smo do samog kraja imali šanse, mislim da nismo mogli napraviti više. Previše je tu bilo peha, na kraju smo izgubili previše setova. Čini se da nikako nismo mogli nadoknaditi ozljedu Maneva.
Osim ozljede Maneva, očito je da su Zadrani ove sezone mnogo izgubili odlaskom Branislava Bogdanovića, koji je pojačao redove Medveščaka 1958. Osječanin je prošle sezone bio najbolji igrač hrvatske lige, a Zadar, očito je, niti taj gubitak nije uspio nadoknaditi. Trenutačno su Zadrani na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a iako zaostaju samo tri boda za vodećim Medveščakom, zbog rasporeda i zbog forme, koju su prikazivali u zadnje vrijeme, ne može se reći da su ponovo favoriti za titulu.
– Liga je ove sezone strašno jaka. Konkurencija je golema i smatram da mi nismo favoriti. Mislim da je Konikom Osijek ipak glavni favorit za titulu, unatoč tomu što Medveščak trenutačno vodi. Doduše, tek je završio prvi dio sezone i trenutačno je ipak rano govoriti tko ima najveće šanse, pogotovo što su četiri kluba u svega tri boda razmaka.
Vama će, po svemu sudeći, ključni dvoboji biti gostovanja kod Konikoma u Osijeku i Medveščaka u Zagrebu.
– Na tim utakmicama se može dobiti i izgubiti prvenstvo. Neće biti jednostavno, a na kraju krajeva, nakon toliko sezona neće biti sramota ne osvojiti titulu. Osobno bih bio zadovoljan i drugim mjestom koje vodi u Europa kup.


Prvenstvo Dalmacije




Iako sad slijedi prvenstvena pauza u prvenstvu, Zadrani će idući vikend nastupiti na pojedinačnom Prvenstvu Dalmacije, koje će ujedno biti i kvalifikacijsko natjecanje za pojedinačno Prvenstvo Hrvatske.
– Zbog toga što sam prošle godine postao pojedinačni prvak Hrvatske, ne moram igrati ovo prvenstvo, već sam izravno izborio nastup na završnici. U Splitu će nastupiti ostali igrači Zadra, osim stranaca, Maneva i Benedika.