Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ukrali sef težak oko 600 kilograma

12.12.2011. 23:00
Ukrali sef težak oko 600 kilograma


Zaposlenici na benzinskoj crpki INA su se iznenadili kada su u ponedjeljak ujutro, oko šest sati, zatekli provaljena vrata objekta u kojem rade, a potom i da im nedostaje više od pola tone težak sef


Metalni sef težak oko 600 kilograma ukraden je s benzinske crpke INA u centru Gračaca. Krađa se dogodila tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, odnosno izvan radnog vremena, a policija je za ovu nesvakidašnju krađu doznala od zaposlenika, koji su u ponedjeljak ujutro ostali iznenađeni, nakon što su najprije primijetili da su ulazna vrata u prodajni prostor crpke otvorena, a potom i da im nedostaje glomazni, više od pola tone težak sef s novcem i cigaretama. Tko, kada i na koji način je iz prostora benzinske crpke izvukao sef i čime i gdje ga je odvezao, jučer je bila glavna tema koja se prepričavala na benzinskoj crpki, no ista ta pitanja muče i gračačku policiju kojoj je zadatak pronaći sef i “snagatore” koji su ga odnijeli.
– Prema informacijama kojima raspolažemo, provala se dogodila u vremenu od subote navečer, 22.45 pa do šest sati ujutro sutradan, odnosno u nedjelju. Ukradena je metalna kasa s raznim cigaretama i još uvijek neutvrđenom svotom novca – potvrdili su nam u dežurstvu zadarskog OKC-a uz napomenu da protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog teške krađe provaljivanjem.
Ova zapravo pomalo bizarna krađa neodoljivo podsjeća na slučaj sa zadarske Melade kada su trojica mladića pokušala usred bijela dana ukrasti ogromni kotao iz kotlovnice zgrade. U tome ih je spriječila policija koja je prije negoli su mladiću uspjeli iznijeti kotao iz zgrade, došla na poziv zabrinutog stanara koji je primijetio kradljivce.