MARJANA BOTIĆ PROZVALA ŽUPANIJU Produljena koncesija Luke Zadar, unatoč vijestima o kriminalnim radnjama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Aktualni sat jučerašnje Županijske skupštine otvorio je Zoran Šikić (HDZ) koji se osvrnuo na ponovno produljenje županijske Razvojne strategije, koja je donijeta još 2011., s vladinim uputama da se produži do 2014.

- Hrvatska još nije izradila državnu strategiju, koja je temelj za našu strategiju razvoja, što znači da ćemo tek 2017. početi povlačiti sredstva EU, kazao je Šikić upitavši župana kakve su perspektive u našoj županiji, kad su sve oči uprte u mogućnosti europskih fondova.

- Tu ne možemo napraviti ništa osim pripremati se za dan kad će nam ta sredstva biti na raspolaganju, odgovorio je župan.

Marjana Botić iz Akcije mladih problematizirala je produljenje koncesije na 25 godina novim vlasnicima Luke d.d., u trenutku kad iz Slovenije "dolaze vijesti o uhićenjima i pucnjavi na vlasnika 'Luke', a na Zagrebačkoj se burzi trguje njenim dionicama".

- Koncesija im je izdana na rubu zakona i potom produljena na 25 godina, a vi ste župane dali tome potporu, nakon što je poduzeće palo u ruke suspektnog kriminalca, kazala je Botić, upitavši župana kako su glasali predstavnici Grada i Županije u Upravnom vijeću.

- O koncesiji za lučku djelatnost ni ja ni Županija nemamo nikakve veze. Ne znam te ljude, niti sam ih ikad vidio. Znam samo da su predstavnici Županije i Grada u Upravnom vijeću "Luke", Božidar Longin i Živko Kolega glasali protiv produljenja te koncesije. Ako vi imate kakvih podataka o kriminalu, dužni ste to prijaviti, a ja takvih podataka nemam, odgovorio je župan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno