Lako je s Vrsaljko

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV
Nika Jelenković odigrala je 22 minute i ubacila osam poena

Zadranke su očekivano upisale petu pobjedu ove sezone. Poput Šibenika, Pule i Splita ni Croatia 2006 nije uspjela na Višnjiku ubaciti više od 50 poena. Završilo je plus 22, iako se nakon trice Pocrnjić u 34. minuti nije činilo tako. Gošće su se tada približile na 56:47. Plus devet u košarci nije zanemariva prednost, pa ni kada je do kraja utakmice šest minuta, ali "bijelo-plavima" je u tom trenutku bilo jasno da posao nije gotov. Ipak, uslijedila je zadarska serija 14-1 pa pravih poteškoća nije bilo. Završne koševe na utakmici kombinirano su ubacivale Nina Dedić i Ana Vrsaljko. Lucija Štrmelj odigrala je 38 minuta na poziciji organizatorice igre, a osim Antonije Erslan svih ostalih 11 djevojaka sudjelovale su u igri.

- S obzirom na ozljede zbog kojih u sastavu nisu bile Ivana Dujić i Glorija Sikirić, a Antonia Erslan nije ulazila u igru, nisam očekivala laganu utakmicu. No, ni Croatia nema kvalitetu iz nekih prijašnjih sezona pa smatram da smo utakmicu trebali brže i jednostavnije riješiti. Bez obzira na dobrih posljednjih šest minuta, igra se 40 minuta, a treba priznati da je bilo perioda u kojima je Croatia bila bolja - rekla je Marija Mazija, trenerica Zadra, i dodala da je u konačnici najvažnija pobjeda.

- Utakmica s naše strane nije bila lijepa za gledanje, vjerujem da je zbog toga bilo i nezadovoljnika u publici. Međutim, djevojkama sam rekla da je najvažnije pobijediti i zadržali ritam domaćih uspjeha te sačuvati poziciju na ljestvici za utakmice koje dolaze. Postoje trenuci kada razmišljate samo kako sačuvati bodove. Loše smo bile i u 1. kolu u Slavonskom Brodu pa smo na kraju pobijedile.

Mazija je više očekivala od mlađih igračica.

- Onih nekoliko minuta koje su na parketu moraju odigrati maksimalno, a ne ovako da je dojam kako bi nakon ove mogle bez problema odigrati još jednu utakmicu. Imali smo zato veliki oslonac u Ani Vrsaljko koja je pokazala odlučnost u trenucima kada su se protivnice približile.

Bez obzira na malo primljenih koševa Zadar nije obrambeno na razini s početka ove, ali i većim dijelom na tragu onoga što je pokazivao prošle sezone.

- Zbog izostanka nekoliko igračica ne možemo obrambeno razviti onu igru koju želimo. Lani smo bili bez ozljeda, a sad smo do polusezona ostali bez nekoliko iskusnih igračica. No, moramo se snalaziti u ovoj situaciji i s igračicama koje imamo izvlačiti najbolje što možemo. Kad se vrate ostale djevojke moći ćemo razmišljati o nečem višem ili o boljoj izvedbi na parketu - zaključila je Mazija.

Gošće su na utakmicu došle sa svega osam igračica, a njihov trener Tomislav Perković dvoboj sa Zadrom rezimirao je u nekoliko rečenica.

- Kao i lani, uvjerljivo smo izgubili jer je Zadar kvalitetnija ekipa. Dobro smo se borili tri četvrtine, međutim u završnici smo ušli u probleme zbog smanjene rotacije, a potvrdila se i snaga protivnica. Čeka nas borba za ostanak u kojoj našu šansu vidimo s klubovima iz donjeg dijela ljestvice - rekao je Perković koji je ovako objasnio "kratku klubu":

- Većina naših igračica su studentice ili su zaposlene. Dogodilo se da zbog tih obveza nisu mogli došli u Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno