Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pali u igri kad je najmanje trebalo

12.12.2016. 23:00
Pali u igri kad je najmanje trebalo


Nije se jednostavno tek tako probuditi u jutru kojemu je prethodio nezgodan poraz. Tako je bilo jučer i Nevenu Plantaku, treneru Zadra, koji je s igračima ‘dojahao’ iz Ljubljane nešto prije nego su jučer raznosači mlijeka, kruha i novina zauzeli zadarske ulice.
– A je, je, malo sam depresivan. Imali smo lijepu priliku dobiti Olimpiju u Ljubljani, na terenu gdje Zadar odavno već nije dobio – potiho će Plantak.
U zadnjih 40 sekundi Zadar je ušao s ‘pola koša’ prednosti i posjedom lopte.
– Da, mi smo dvije od svojih ukupno 17 izgubljenih lopta (Olimpija 15, pr. a.) izgubili tako da se vidjelo iz aviona. Imali smo i taj zadnji šut (Ramljak) za moguću pobjedu i na koncu ostali bez svega. Žao mi je, žao nam je svima. Kad se ovako izgubi onda je lako pronaći i stotinu pogrešaka.
Sezona se zgušnjava, slijedi niz zahtjevnih utakmica (vidi okvire), čestih i relativno dalekih putovanja.
– Nezgodno je kako god okrenuli. Pojavio se i problem s Markom Juricom, on još od Hermesa vuče posljedice udarca u koljeno i išao je na pretrage. Vidjet ćemo kako će biti s njim, hoće li biti spreman. Ne treba ni reći koliko će nam značiti povratak Lovre Bašića.
Sportska forma ovisi o mnoštvu čimbenika, kontinuitet dobrih igara ne dosiže se i ne održava lako.
– Za sve je potrebno vrijeme. U nekoj utakmici može se doseći visoka razina, ali onda se iz niza razloga pojavi nešto što uvjetuje pad. Npr. umor ili slično. Netko tko pojednostavljuje stvar kazat će da bi momčad trebala biti tim bolja što više i jače trenira, ali jednostavno je nemoguće izbjeći neke pojave zbog, recimo, suženoga rostera.
Ima li naznaka da biste mogli osvježiti momčad?
– Naznaka ima. No, u ovom trenutku imamo igrače koje imamo.
Ako neki igrač dođe u zimskoj stanci, kakav će biti profil?
– Bilo bi korisno ako bismo dobili šutera.