Pola stoljeća uspješnog rada na dobrobit onkoloških bolesnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ZLATNI JUBILEJ
O radu i uspjesima Lige u proteklih pedeset godina govorio je njen predsjednik i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić koji je naglasio kako u tom dugom periodu nikad nije nedostajalo volje da se pomogne oboljelima i da se šire spoznaje o ovoj opakoj bolesti kako bi se stanovništvo educiralo, kako o prevenciji tako i o samome liječenju
Marin GOSPIĆ/Zvonko KUCELIN
SA svečane skupštine Lige u HNK-u Zadar

Središnji događaj višednevnog obilježavanja jubilarne 50. obljetnice rada zadarske Lige protiv raka održan je u srijedu u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Svečana Skupština ove dugovječne i uspješne zadarske humanitarne udruge okupila je mnoge članove Lige, ali i sudionike humanitarnih akcija kojima je Liga kroz pet desetljeća postojanja dala nemjerljivi doprinos u poboljšanju zdravstvene skrbi stanovništva na zadarskom području, prije svega onkoloških bolesnika. Svečanoj Skupštini odazvao se i predsjednik Hrvatske Lige protiv raka dr. Damir Eljuga, te drugi gosti i prijatelji zadarske Lige protiv raka, najuspješnije od svih hrvatskih Liga.

O radu i uspjesima Lige u proteklih pedeset godina govorio je njen predsjednik i aktualni zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić koji je, među ostalim, naglasio kako u tom dugom periodu nikad nije nedostajalo volje da se pomogne oboljelima i da se šire spoznaje o ovoj opakoj bolesti kako bi se stanovništvo educiralo, kako o prevenciji tako i o samome liječenju.

- Liga protiv raka Zadar za čitavo vrijeme svog postojanja kontinuirano je provodila sve programe Hrvatske Lige protiv raka, ali i akcije kojima se na edukativan način pučanstvo upoznaje sa zloćudnim bolestima, radeći u prvome redu na prevenciji, istaknuo je dr. Dukić, te naveo brojne važne datume i događaje vezane uz ovu humanitarnu organizaciju, kao i akcije koje Liga s uspjehom provodi već pola stoljeća.

Liga je tako, naveo je Dukić, 2013. godine iskoračila iz lokalnih okvira jer je prihvaćen njen prijedlog Ministarstvu zdravstva da na kutijama cigareta bude otisnut rok valjanosti kako bi se one kojima je istekao rok povukle s tržišta i uništile. Liga trenutačno priprema monografiju o svom dugom i uspješnom djelovanju, a najveći projekt kojeg je Liga pokrenula, naglasio je njen predsjednik, je nabavka uređaja za zračenje onkoloških bolesnika Zadarske županije.

U glazbenom dijelu programa nastupio je HPGD Zoranić, glagoljaški pjevači predvođeni Liviom Marijanom, klapa Donat i Ansambl Ars Cantabile, a na sinoćnjoj svečanosti su pojedincima i tvrtkama zaslužnima za rad Lige uručena priznanja.

U prijepodnevnim satima, kako su i najavili, Liga je postavila spomen-ploču obitelji Švelec koja im je donirala stan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno