Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

BEŠTIJE U LATICI Uz turiranje motocikala stigla Sv. Lucija

13.12.2018. 18:15
BEŠTIJE U LATICI Uz turiranje motocikala stigla Sv. Lucija


Beštije u Latici – događaj bez kojeg je blagdan Sv. Lucije u  Zadru postao nezamisliv. Motoristi s kapicama Djeda Mraza i darovima  obilaze djecu u Dječjem vrtiću Latica, igraju se i druže. To se u Latici  danima iščekuje, a kad se čuje turiranje motocikala u daljini, uzbuđenje je na vrhuncu.
Iako je bilo kišno vrijeme, u trenutku kad su stigle Beštije, kao da je  netko stisnuo prekidač, kiša je stala pa su se mogli u dvorištu poigrati s  motorima, malo sjesti, dodati gas.
– Svakom djetetu posebno donesemo dar, i onima koji su na smještaju i onima koji dolaze samo na terapije, donesemo i igračke koje ostaju  u vrtiću i, kako je tradicija za Sv. Luciju, donesemo i voća. Kako mi njih  darujemo grupno i individualno, tako i oni nas. Za svakog posebno  izrade neki ukras, a i jedan zajednički za prostorije kluba. Ove godine je  to božićna zvijezda koja će imati posebno mjesto u klubu. Onda slijedi  zajednički ručak, grah i kobasice koji djeca baš i ne vole, ali kad ručaju  s nama, pojedu sve bez problema, govori o ovom velikom prijateljstvu  Vedran Sitnica, tajnik Moto kluba Beštije.
Ovoj 13. po redu akciji Beštija pridružili su se i članovi kluba MK Vuk  samotnjak, a ovaj put je došla i sama Sv. Lucija. Nije na magarcu, ali  magarac je zaštitni znak Moto kluba Beštije, zašiven na njihovim jaknama, tako da je i taj dio tradicije vezane za ovu darežljivu sveticu na neki  način pokriven.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Latica, Vesna Penjalov, kaže da se ovaj događaj u Latici ne propušta.
– Svi se okupimo, to je dan bez rehabilitacije, vježbi, rada… Samo zabava, opuštajuće i veselo druženje s našim prijateljima Beštijama. Zahvaljujemo im što nas niti jedne godine nisu zaboravili, već dapače, šire  svoju akciju, motiviraju i uključuju i druge i na tome im svima od srca  hvala. Djeca im se vesele, oni kojima je to prvi susret su na početku  malo oprezni, ali brzo osjete da motoristi, iako bučno dolaze, onako  veliki i u crnim odjelima, imaju krasan kontakt s djecom i u tome svi  zajedno uživamo, kazala je Penjalov.