Ima gore u Kvarneru jedan zgodan otok

Slika korisnika mkvanja
TV SVEKRVA
Velimir BRKIĆ
Saznali smo i da najviše kipova ima u zadarskoj regiji što znači da se ovdje najviše drži do predsjednika

#IJASAMFRANJO

 I ja sam Franjo. Ne "onaj" Franjo, jer on je bio političar, a to mi moji  vjerski i moralni kodeksi ne dozvoljavaju i to nikada ne bi bio, ali mogao sam biti nastavnik ili profesor, a onda bih doživljavao iste gadarije  kao i ovaj nastavnik Franjo koji je morao konačno primijeniti silu da bi  prekinuo bahato ponašanje dvojice mladih degenerika kakvih je sve  više po našim školama i ulicama. Cijeloj je zemlji poznato što se dogodilo, a mi na televiziji vidimo jednog sasvim pristojnog čovjeka, kojem  mora da je zbilja dogorjelo do nokata kada je tako reagirao kako je reagirao. Jer, da je to neki manijak ili nasilnik, kakvi su sigurno već postali  ovi učenici, onda to ne bi napravio godinu dana pred mirovinu neko  puno prije. Bilo kako bilo, sindikat prijeti štrajkom ako Franjo dobije  otkaz, na portalima dobiva ogromnu podršku čitatelja, a po Hrvatskoj  se pišu peticije pod sloganom "#IJASAMFRANJO" pa se i ja ovom zgodom pridružujem i dajem svoju potporu ovome hrabrom čovjeku, jer  jednom se i toj sili mora stati na kraj, a ne da nekoliko raspuštenih i neodgojenih balavaca maltretira veliku većinu pristojne djece u školama,  a o nastavnicima da i ne govorim. Ako nisi u stanju živjeti među ljudima i prihvatiti tekovine uljudbe, ima tamo gore u Kvarneru jedan zgodan otok. U svakom slučaju, profesoru Franji ne treba dati otkaz. Treba  mu dati nagradu jer je pokazao da nisu baš svi Hrvati ovce koje moraju  sve trpjeti. 

UZELI SMO ŠTO JE BILO NA PONUDI I DOBILI SMO OVO

 U RTL-ovoj Potrazi vidjeli smo zanimljiv prilog o spomenicima prvom predsjedniku demokratske i suverene Hrvatske, koji su posijani diljem Lijepe naše. Naravno da tu nema konsenzusa, nikada se svi neće  složiti i jednima se sviđa, drugima je odvratno, a nekima je i svejedno.  Zato se napravila anketa. Logično je i očekivano da je narod kao jedan  od najgorih kipova izabrao, mislim onaj u Kninu, a koji je među boljima i kojeg je struka visoko ocijenila. Zašto je to logično? Zato što široke narodne mase i nemaju baš previše ukusa i pameti i da se njih pita  tv-program bi bilo jedan neprekidni rialitiji, u tisku bi svaki članak bio  naslov i dvije rečenice, svake bi večeri gledali "Žikine dinastije", a umjesto muzike bi se slušale cajke i domaći izdajnici koji su prodali dušu  balkanskoj glazbenoj sotoni. U svakom slučaju bilo je zabavno. Saznali  smo i da najviše kipova ima u zadarskoj regiji što znači da se ovdje najviše drži do predsjednika, ali tu je i najslavniji kip, onaj u Pridrazi, za  kojeg je jedan lokalni dužnosnik vrlo iskreno i dobro rekao (citiram po  sjećanju): "uzeli smo ono što je tada bilo u ponudi i dobili smo ovo".   Znam da ćete misliti kako sam opet neozbiljan, ali ja sve svoje prijatelje  i goste koji dođu u naš grad odvezem da vide ovo umjetničko djelo jer  tek onda oni mogu upoznati moj dio Hrvatske, ljude s kojima živim i  dijelim sudbinu i za koje radim i odvajam od osobnih dohodaka.

P.S. Birajući najbolje i najgore napravljenog  Tuđmana ovi s RTL-a su  napravili povijesnu nepravdu prema dijelu Zadra koji se zove Diklo i u  kojemu se većina ljudi bavi turizmom. Naime, njihov kip je doduše samo nekakvo poprsje, ali oni paukovski prsti su dovoljno upečatljivi da  se i njega stavi u ovu konkurenciju.

RAD U SLAVU BOŽJU MORA BITI BESPLATAN

 Vidjeli smo i kraći razgovor s autorom ovoga novog kipa u Zagrebu, a  kojem su bila puna usta ljubavi prema domovini i bivšem predsjedniku. To mi je drago jer to sigurno znači da je svoj posao napravio iz ljubavi, a ne zbog para, tj. nije naplatio. Bar bi ja tako napravio u znak  odanosti. Jer, nemojmo zaboraviti da je još davno izvjesni Mikelanđelo  kada je jednom pravio nešto za crkvu (naravno, nešto besmrtno i prekrasno, jer ipak je to bio Mikelanđelo, a ne neki seoski entuzijast-amater), izjavio da to radi besplatno jer se "posao u slavu Božju ne smije  okaljati ovozemaljskim profitom" (kraj citata). Uvjeren sam da je i ovaj  naš Mikelanđelo ovaj posao napravio besplatno, jer kako se bolje može  iskazati ljubav prema svojim idealima. Pa nećemo valjda naplaćivati  domoljublje?

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.8 (5 glasova)