Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

MISLAV BRZOJA Pobjeda za mir u kući

13.12.2018. 11:09
MISLAV BRZOJA Pobjeda za  mir u kući


Dolazak Igokee sutra u Krešin dom znak je za opću mobilizaciju u stožeru Zadra. Pobjeda kontra momčadi iz Laktaša je neophodna ako se misli pobjeći s dna abaligaške ljestvice, a i dvoboj je to koji stiže  točno na polovici osnovnog dijela natjecanja kao  i sudar dviju momčadi  koje će se vjerojatno do kraja boriti za o(p)stanak. K tome uz dva boda  koja su nasušno potrebna Zadranima bitno je i konačno doći do prve  domaće pobjede u regionalnom natjecanju. Svjestan je i razigravač Mislav Brzoja da je Igokea uistinu 'biti ili ne biti' cijele sezone za Zadar  i da  se treba baciti doslovno na glavu kako bi se prvim slavljem sezone na  Višnjiku pomaklo korak naprijed, jer i u idućem kolu na svom parketu  dočekuju FMP. S dvije domaće pobjede u nizu, opći i bodovni dojam bi  povratio pomalo izgubljeni moral u svlačionici. Pogotovo jer je posljednja utakmica kod lidera Crvene zvezde otkrila sve one poznate slabosti u  igri momčadi pod vodstvom Ante Nazora.


Zagrađivanje skoka
 – Igokea nam je centar svih razmišljanja u ovom trenutku i svjesni smo  da nam je pobjeda u toj utakmici itekako potrebna za mirniji nastavak  sezone. Posebno nam je bitna zbog mira u kući. Ne smijemo dopustiti da  nam izmakne pobjeda i ovog puta te moramo učiniti sve što je moguće  da se konačno dočepamo tog toliko čekanog domaćeg slavlja. Gledali  smo cijeli tjedan video iz Beograda i uočili greške koje nam se ne smiju  događati u narednim utakmicama. Nismo toliko žalosni zbog poraza od  najjače momčadi u ligi već smo se koncentrirali na našu igru u kojoj dosta toga nije štimalo.
Prvenstveno se to odnosi na zagrađivanje skoka u obrani koje se ove  sezone pokazalo nerješivim problemom za momčad s Višnjika.
– S trenerom smo dosta radili na tom detalju koji je izuzetno bitan u  utakmicama. Ne znamo je li uzrok tom lošem branjenju napadačkog  skoka protivnika dekoncentracija, umor ili nekakva nesvjesna štednja,  no ako mislimo ući u pozitivnu seriju morat ćemo ozbiljno rješavati taj  problem. Nedopustivo je da protivnik nakon što smo odigrali dobru  obranu dobije tu drugu priliku da nam zabije koš. To djeluje frustrirajuće  na cijelu momčad i na račun toga upadamo u druge probleme koji nas  na kraju dovedu do poraza.
Igokea slično Zadru ima sezonu s dosta amplituda. Imali su nekoliko briljatnih partija, no češći su im ipak porazi od pobjeda u dosadašnjih 10 kola. Na koga treba posebno obratiti pažnju u njihovim redovima?
– Definitivno je tu naš Tomislav Zubčić koji igra svoju najbolju sezonu  u karijeri. Ipak podvukao bih njihovog organizatora igre Filipa Adamovića kao najboljeg asistenta lige (6.5 asista po utakmici). Tu je iskusni Sava Lešić te Amerikanac Latavious Williams na kojeg trebamo posebno  obratiti pažnju. Ipak bez obzira na snagu gostiju mislim da se trebamo  prvenstveno koncentrirati na našu igru i vjerujem da ćemo uz pomoć  naše publike uspjeti razbiti tu neugodnu tradiciju  da smo još uvijek bez  domaće pobjede u ABA ligi.


Kvalitet više
U svlačionici je nekoliko novih lica. Prvenstveno se to odnosi na  Kwamea Vaughna i Vladimira Dašića. Njihovim dolaskom kvaliteta  rostera bitno je podignuta, a pitanje je samo kad će se taj kvalitet više  osjetiti i na terenu te u usponu Zadra na abaligaškoj ljestvici.
– Dobili smo u njima izuzetno kvalitetna pojačanja te ne sumnjam da  će ubrzo donijeti ono što se od njih očekuje i na samom parketu. Vaughn  je kvalitetan igrač i to se vidjelo u Beogradu gdje je bio jedan od boljih  naših igrača dok je Dašić odličan na treninzima, pokazuje odlike iskusnog igrača kojemu treba tek nešto vremena kako bi počeo pokazivati  svoj širok repertoar. Diže se u formi i mislim da nema straha što se tiče  njih dvojice da će početi donositi onu razliku u kvaliteti koja nam je nedostajala u posljednjim utakmicama – kazao je Brzoja koji je istaknuo oscilacije u svojoj igri kao primjer da treba još dosta raditi kako bi sve na  Višnjiku počelo sjedati na svoje mjesto.
– Ne mogu reći da sam u potpunosti nezadovoljan svojim igrama. Mislim da je posljednji mjesec dana to puno bolje nego što je bilo početkom  sezone. Zahvaljujući treneru Nazoru koji mi je vratio pomalo izgubljeno  samopouzdanje iz utakmice u utakmicu dižem se u formi, no svjestan  sam da je prisutno dosta oscilacija i da moram ustabiliti svoju formu.  Nadam se da ćemo nakon Igokee ući u jednu komfornu zonu i da ćemo s  manje pritiska uspjeti pravim partijama razveseliti naše navijače  – zaključio je Brzoja.




Škrljevo 23 sata nakon Igokee
Već su navikli Zadrani na vezivanje utakmica dan za danom, pa će nakon Igokee u  niti 24 sata morati ponovno na parket, ovog puta u HT Premijer ligi u subotu na gostovanju kod Adria Oil Škrljeva (19 sati). Običan dan u uredu kazao bi Brzoja, jer su  se već navikli na takav ritam ove sezone.
– Navikli smo se igrati dan za danom tako da uopće ne pridajemo toliko važnost  više tom nenormalnom rasporedu. Nakon utakmice s Igokeom ostat će nam nešto  više od 20 sati do početka utakmice u Rijeci, a moramo još i otputovati do tamo tako  da sigurno nije jednostavno. No, kako smo već nekoliko puta dosad imali takav raspored nismo u panici već smo svjesni da moramo razmišljati samo o onoj sljedećoj  utakmici, a to je Igokea. O Škrljevu ćemo razmišljati u petak navečer, a bilo bi dobro  da se ukoštac s Riječanima uhvatimo s pobjedom nad Igokeom u džepu.


Popust 50% na sezonske ulaznice
Gostovanje Igokee na Višnjiku značit će i dolazak do polovice sezone   2018./2019., a u klubu su odlučili započeti s prodajom polugodišnjih sezonskih  ulaznica uz 50% popusta. S obzirom da Zadar uz sutrašnju utakmicu s Igokeom ima  još ukupno sedam domaćinstava u ABA ligi ovaj blagdanski popust uistinu je isplativ  za sve one koji nisu još uzeli sezonsku ulaznicu. One se mogu  potražiti na blagajnama dvorane Višnjik po rasporedu:
Srijeda (dvokratno): 10-12 i 15-17 sati; Četvrtak (dvokratno): 10 – 12 i 15-17 sati, Petak: na dan utakmice sa Igokeom blagajne će raditi od 10 sati sve do kraja  treće četvrtine.
Cijena polusezonskih ulaznica:
Gornja tribina – 200 kuna
Press tribina, prsten i teleskop – 250 kuna