Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na razgovoru za posao zauzmi stav Supermana

13.12.2018. 18:30
Na razgovoru za  posao zauzmi  stav Supermana


U okviru projekta VR LABoratorij za mlade, održan je ciklus  radionica za nezaposlene mlade ljude pod nazivom Soft skills – razvoj  osobnih vještina, u prostorijama Udruge za izvannastavne i izvanškolske  aktivnosti Cinaz. Radionice vode studentice Odjela za psihologiju  Sveučilišta u Zadru, Mirna Čugura, Petra Maglica i Maja Kralj.
Polaznike radionice educiraju o vještinama potrebnim za samoprezentaciju u cilju zapošljavanja, pripremu za razgovor za posao, važnost  neverbalne komunikacije…
Maja Kralj je pojasnila koji su neki od najvažnijih savjeta za osobu koja  se sprema za razgovor za posao.
– Informiraj se o poslodavcu kod kojeg dolaziš na razgovor, spremi se  za potencijalna pitanja, zauzmi stav Supermana – dignuta ramena, uspravna leđa i pogled, kazala je Kralj.
Čugura je dodala kako polaznike najviše zanima kako unaprijediti neverbalnu komunikaciju jer tako nešto u sustavu obrazovanja ne uče.
– Osim što ih učimo kako se piše životopis, zamolba za posao, prolazimo kroz pitanja za posao, predstavljamo i neke nove, moderne oblike samoprezentacije kao što je usmena prezentacija i videoživotopis, kaže  Čugura.
Kako je rekla Morana Rogić, predsjednica udruge Cinaz, radionice su  besplatne, a namijenjene su mladim nezaposlenim ljudima od 15 – 29  godina, te stručnjacima koji rade s mladima.
Udruga Cinaz je, uz Prirodoslovno-grafičku školu i Udrugu apstinenata Porat, partner na projektu VR LABoratorij, čiji je nositelj Grad Zadar, a  financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta  je 693.000 kuna, a bespovratno je sufinanciran u iznosu od 85 posto.
U tijeku je ciklus radionica Realizacija poslovne ideje i markentinško  planiranje u CODE hubu. Slijede još radionice: marketing društvenih  mreža, kreiranje virtualne stvarnosti, zatim priprema za nastup na Danima poduzetništva koji će se održati u travnju u Zadru. Projekt završava u  rujnu sljedeće godine nastupom na Sajmu poduzetništva u Splitu, na  kojem će sudjelovati oni čija ideja bude proglašena najboljom na zadarskim Danima poduzetništva.