Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NHR pokazao kako su postali druga najjača stranka u Zadru

13.12.2018. 11:46
NHR  pokazao  kako su  postali druga  najjača  stranka u  Zadru


Iznimno smo zadovoljni rezultatima izbora za Vijeća mjesnih odbora. Izašli smo u 19 mjesnih odbora i osvojili 20 mandata čime  smo pokazali da smo definitivno druga stranka po snazi u Zadru, istaknuo je predsjednik Gradskog odbora Neovisnih za Hrvatsku (NHR), Mate Lukić, jučer na Trgu Petra Zoranića, na konferenciji za medije koju je  stranka organizirala u povodu spomenutog uspjeha na izborima. Lukić  je naglasio i to da je njegova stranka izašla samostalno na izbore, kao jedina stranka u gradu koja je to napravila, čime je, kako je dodao, njihov  uspjeh tim veći.
– Želimo se zahvaliti svim našim građanima koji su nam dali povjerenje na ovim izborima koji su se pokazali kao svojevrsna anketa među  biračima, koji su na ovaj način izrazili svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo s dosadašnjim načinom rada mjesnih odbora, dodao je Lukić i  predstavio kolege iz stranke, dopredsjednika Gradske organizacije Milu  Kneževića, tajnika GO Antu Katalinića, člana GO Antonija Radovića, nositelja liste na Višnjiku Tihomira Kocanovića, kao i nekolicinu drugih članova stranke koji su ostvarili odlične uspjehe na izborima poput Klarisa  Perića i Ankice Šarić.
Lukić je naglasio da su već počeli postizborni pregovori, da ih zovu sa  svih strana i da razmatraju ponude, no da s jednom strankom nikada  neće pregovarati, a to je SDP.
– Sa SDP-om i njihovim koalicijskim partnerima nikada nećemo pregovarati jer su oni totalna kontradikcija svega onoga što mi želimo i  predstavljamo za ovaj grad, zaključio je Lukić.
Knežević je rekao kako su posebice zadovoljni i zbog činjenice da unatrag pola godine nisu ni postojali, da bi danas ostvarili tako dobar rezultat.
– Povjerenje koje smo dobili od građana moramo opravdati i ići ćemo  u tom smjeru, a vrijeme će pokazati je li to bio pravi smjer, istaknuo je  Knežević.
S nekoliko riječi predstavnicima medija obratili su se i ostali članovi  stranke, izrazivši zadovoljstvo uspjehom, a Lukić nije zaboravio istaknuti  ni činjenicu da NHR sudjeluju i u radu Gradskog vijeća gdje će "adresirati" sve probleme s kojima se budu susretali građani iz mjesnih odbora u  kojima će djelovati.