S OKUSOM SOLI Fotografijama upozorili na probleme otočana

Slika korisnika mkvanja
Otvorena izložba Otočni fotografi
Izložba se već nekoliko godina održava u prostorijama naše udruge, a traje mjesec dana. Građani će je moći pogledati u Udruzi, a nakon toga ona seli dalje po otocima. Drago nam je da na ovaj način možemo promovirati rad otočnih fotografa jer je ovo ujedno njihov doprinos radu naše Otočnog sabora, kaže predsjednik Barić
Vedran SITNICA
Nakon Udruge, izložba seli dalje po otocima

U organizaciji Udruge za razvitak Hrvatskih otoka, Otočni  sabor, sinoć je otvorena 12. izložba Otočni fotografi Zadarske županije.  Tradicionalna je to izložba koja se organizira svake godine uoči Božića,  a sve s ciljem kako b i se što više pridonijelo razvoju zadarskih otoka i  upoznavanju njihovih specifičnosti. 

Predsjednik Otočnog sabora, Denis Barić, kazao nam je kako je  njihovoj udruzi ova suradnja iznimno važna jer se i fotografijama  otočnog života promoviraju njegove posebnosti i skreće pažnja na probleme otočana:

- Izložba se već nekoliko godina održava u prostorijama naše udruge,  a traje mjesec dana. Građani će je moći pogledati u Udruzi, a nakon toga ona seli dalje po otocima. Drago nam je da na ovaj način možemo  promovirati rad otočnih fotografa jer je ovo ujedno njihov doprinos radu naše Otočnog sabora - kazao nam je Barić.

Izložbu je otvorio fotograf Silvio Panović napominjući kako su  većinom izložena djela o detaljima i ljudima:

- A malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regate brodova i slično. Autor Nebojša Jeričević na fotografiji "Zimski san" prikazao je brodicu uz  kuću čija je fasada obložena bijelim žalom, što slikučini neobičnom i  zanimljivom. Posebno se ističe odličan prikaz Ivana Mišlova iz života  ribara na fotografiji "Starac i more", pa smo je stavili na plakat. Autori  su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do  izražaja raznolikost motiva brodova, valova, mora, ljudi, arhitektura,  detalji i otočni ambijent kamena i raslinja. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremiti i za sljedeću izložbu - kazao je Panović.

Sudionici izložbe su: Vladimir Bačić, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Teofil Dabo,  Tomislav Ivanov, Ante Jaša,  Ivo Markulin, Ratko Mavar, Silvio Panović i  Robbie Šangulin. Novi u  otočnoj skupini su: Katarino Dorkin, Boćidar Kasal, Marko Longin,Boris Luštica, Nenad Marčev, Ivan Mišlov, Vesna Subotičanec,  Aleksandar  Tomulić, Mladen Varenina te gost Nebojša Jeričević iz Žrnova na  Korčuli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno