Tvrtka Autobus isporučit će 25 vozila zadarskoj Liburniji

Slika korisnika mkvanja
Završen žalbeni rok, izabran ponuđač
Autobusi, prema uvjetima u ugovoru, trebaju biti isporučeni u roku od devet mjeseci od dana potpisivanja ugovora, rekao nam je Edvin Šimunov
Zvonko KUCELIN
Edvin Šimunov, direktor Liburnije

Zadarska prijevoznička tvrtka Liburnija pred potpisivanjem  je ugovora s tvrtkom Autobus d.o.o. iz Resnika kod Zagreba o nabavci 25  autobusa marke Iveco ukupno procijenjene vrijednosti 35,4 milijuna kuna.

- Povjerenstvo je ocijenilo sve ponude i objavilo odluku o izabranom  ponuđaču, a budući je prošao žalbeni rok, vjerujem kako smo pred potpisivanjem ugovora s odabranom tvrtkom. Uvjet odabira bio je ekonomski najpovoljnija ponuda, a ne najjeftinija. Autobusi, prema uvjetima u  ugovoru, trebaju biti isporučeni u roku od devet mjeseci od dana potpisivanja ugovora, rekao nam je Edvin Šimunov, direktor Liburnije.

Riječ je o projektu za koji su dobili bespovratna sredstva, za što su proveli prvi EU natječaj, na koji je stiglo devet ponuda od četiri tvrtke, od kojih je jedna iz Poljske i ostale iz Hrvatske.

Da podsjetimo, u kolovozu je direktor Liburnije Edvin Šimunov s ministrom prometa Olegom Butkovićem potpisao ugovor o kupovini 25  novih autobusa u vrijednosti od gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 36  milijuna iz EU fondova. Cilj projekta je zamjena i obnavljanje postojećeg  voznog parka kako bi se koristili autobusi koji će imaju smanjenu emisiju CO2.

Liburnija kupuje šest autobusa za gradski prijevoz, osam za prigradski  promet s rampom za invalide te još 11 autobusa za prigradski i otoke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)