Zadar ima bogatu medicinsku baštinu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
KONFERENCIJA ZA NOVINARE HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA
Autor: 
Predsjednik Organizacijskog odbora doc.prim.dr.sc. Petar Lozo najavio je Znanstveni skup pod nazivom - 150 godina od osnutka prve liječničke udruge u Dalmaciji koji će se održati u ponedjeljak 17. prosinca u Velikoj predavaonici zadarske Opće bolnice
Zvonko KUCELIN
Upravo u Zadru osnovano je prvo liječničko društvo u Dalmaciji i drugo u Hrvatskoj

Ovim znanstvenim skupom želimo javnost upoznati s onom ljepšom stranom hrvatskog lječništva. Želimo podsjetiti kako je upravo u Zadru osnovano prvo liječničko društvo u Dalmaciji i drugo u Hrvatskoj. Nastojat ćemo pokazati jedan zajednički pristup pacijentu, a dotaknut ćemo se i razloga nastanka krize u liječničkoj struci. Želimo poslati jednu snažnu alegoriju da se liječnika ljudi sjete samo kad su bolesni, a samo ispravan sustav vrijednosnih spoznaja ima budućnost.  Želimo podsjetiti i na bogatu zadarsku medicinsku baštinu. U Zadru je trenutačno oko 600 liječnika i dolazimo u situaciju da moramo angažirati umirovljene liječnike da bi sustav mogao funkcionirati - rekao je među ostalim poznati zadarski ginekolog doc.prim.dr.sc. Petar Lozo predsjednik Organizacijskog odbora na danas održanoj konferenciji za novinare u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora najavljujući Znanstveni skup pod nazivom - 150 godina od osnutka prve liječničke udruge u Dalmaciji koji će se održati u ponedjeljak 17. prosinca u Velikoj predavaonici zadarske Opće bolnice.

Na Skupu će se, kako je dodao dr. Lozo podijeliti i zahvalnice, odnosno diplome zaslužnim liječnicima i znanstvenicima koji su svojim radom pridonijeli otkrivanju i očuvanju zadarske medicinske baštine, a postavit će se i spomen ploča Boži Peričiću.

Na skupu će sudjelovati niz eminentnih zadarskih liječnika, ali i gostiju iz drugih hrvatskih gradova. Nizom zanimljivih predavanja bit će riječi primjerice, o povijesti zadarske stomatologije, potom o povijesti porodništva i primaljstva u Dalmaciji, o povijesti liječništva u Lici, o povijesti splitskog liječništva... Sveukpuno 11 liječnika će održati predavanja, a moderator  su  ugledni zadarski liječnici -  prof. dr. sc. Boris Dželalija, prof. dr. sc. Neven Skitarelić i prof. dr. sc. Miro Morović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno