Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

»Čarobni zvuci Božića« Glazbenog studija Libreto

13.12.2019. 18:43


I ove godine Glazbeni je studio LIBRETO u svojoj vrijednoj, uvijek aktivnoj glazbeno – scenskoj »radionici« pripremio zanimljiv, atraktivan i prepoznatljiv (pred) božićni repertoar te već uvelike i s velikom radošću rade ono što najviše vole – nastupaju.
Koncertu pod nazivom »Čarobni zvuci Božića« koji će se održati u subotu, 14. – og prosinca, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18:00h, poklanjaju posebnu pozornost. S velikim, značajnim i plemenitim razlogom. Naime, radi se o koncertu humanitarne naravi od kojega se sav iznos od prodanih karata daruje (koje se, po cijeni od 30 kn, mogu kupiti na sam dan Koncerta, neposredno pred ulazak u Dvoranu, dok za djecu nije potrebno kupovati karte) za potrebe Kluba roditelja nedonoščadi PALČIĆI te za kupnju neophodnih medicinskih pomagala (Zavod za neonatologiju, Klinika za ženske bolesti i porode, KBC Zagreb).


U duhu Božića
Značajnu ulogu u organizaciji Koncerta svakako ima i Odjel za psihologiju i Sveučilište u Zadru.
»Upravo u duhu Božića i iščekivanju rođenja malenoga Isusa i mi smo, kao Studio koji radi i odgaja djecu i mlade ljude, željeli, na sebi svojstven, glazbeno – scenski način, otvoriti svoja srca i ovim koncertom zagrliti i pružiti punu podršku našim malenim, hrabrim prijateljima, PALČIĆIMA. Željeli smo darovati jer tko daruje – stostruko prima.
Mi svoju djecu odgajamo na način da su izuzetno senzibilizirana za stanja, situacije i potrebe drugih, počevši od onih u svome okruženju, te ih stalno upoznajemo, usmjeravamo i upućujemo na prijateljstvo, zajedništvo i toleranciju, prihvaćanje, širenje ljubavi i sebedarje. A ima li čega ljepšega od stavljanja svih svojih talenata i sposobnosti »u službu« nekog višeg, plemenitijeg cilja?


Dinamičan repertoar
Od koncerta – sa svrhom, od nota koje daju i daruju, šalju dobro u svijet?… », kažu nam iz LIBRETA.
Ovaj će koncert svakako, uz očekivanu kvalitetu, raznovrsnost, sjajne interpretacije i zanimljiv, dinamičan repertoar, odzvoniti u onom najljepšem, najplemenitijem duhu i ruhu, i to uspomoć odreda odličnih malih i mladih glazbenika, odreda polaznika Glazbenoga studija LIBRETO.
Tu su, stoga, Dječji zbor LIBRETIĆI, Teen zbor LIBRETO, pjevači solisti, te klasična gitara. Mentori svih točaka jesu Ivana Begović i Dinko Habuš.
Stoga vas od srca pozivamo: svakako ne propustite ovu predivnu večer i dodatno je uljepšajte i učinite čarobnom i posebnom upravo svojim dolaskom, poručili su iz Libreta.