"Nadin: Ponovno otkriveni grad"

Slika korisnika martinazd
U benkovačkom Zavičajnom muzeju
Rezultati dosadašnjeg istraživanja nadinskog arheološkog lokaliteta pružaju jasnu sliku o iznimnom potencijalu Nadina da postane jedna od perjanica kulturno-turističkog razvoja benkovačkog kraja
Grad BENKOVAC
S otvorenja izložbe u Kaštel Benkoviću

U Zavičajnom muzeju Benkovac svečano je otvorena izložba "Nadin: Ponovno otkriveni grad".
Pred okupljenim mnoštvom, prisutne je pozdravio Marin Ćurković, ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac, a detaljnije o izložbi govorila je prof. Martina Čelhar, jedna od autorica izložbe.
Izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica.
Izložba je rezultat višegodišnjih istraživanja Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru počevši od 2005. godine. Od 2015. godine Odjel za Arheologiju nastavlja istraživanja u sklopu multidiscipliniranog projekta u suradnji s Sveučilištem u Maineu (SAD). Godine istraživanja omogućila je financijska podrška niza međunarodnih organizacija i institucija (Hrvatska zaklada za znanost, Društvo National Geographic, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Maineu, Zavičajni muzej Benkovac, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Rust Family Foundation).
Rezultati dosadašnjeg istraživanja nadinskog arheološkog lokaliteta pružaju jasnu sliku o iznimnom potencijalu Nadina da postane jedna od perjanica kulturno-turističkog razvoja benkovačkog kraja. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno