Prvi nam je cilj oživjeti Relju

Slika korisnika martinazd
Novi predsjednik MO Jazine I o prvim potezima za ovaj kvart
Dat ću priliku svima koji žele sudjelovati u radu Mjesnog odbora, pa ćemo saslušati i njihove ideje i konkretizirati stvari. Jako mi je bitno da imamo veliku čvrstinu i da radimo kao jedna velika obitelj, najavljuje Vrsaljko
Arif SITNICA
Mjesni odbor Jazine I, poznatiji kao Relja, jedan je od gušće naseljenih zadarskih kvartova

Na izvanrednim izborima za mjesne odbore Jazine I dobile su novog predsjednika, HDZ-ovog Marina Vrsaljka. Kao nositelj stranačke liste, Vrsaljko je sa svojom ekipom u tom kvartu osvojio 58,64 posto glasova, čime je HDZ ovdje dobio čak četiri vijećnika. Zadarski blok s 26,91 posto osvojio je dva vijećnička mjesta, a najslabije je prošao SDP s podrškom birača od svega 14,45 posto. Osim Vrsaljka, u Vijeće mjesnog odbora Jazine I tako su ušli i Ivana Jakovac, Davor Karlović i Luka Lučić.
S obzirom da je ovaj mjesni odbor već godinu dana bez predsjednika, Vrsaljka smo pitali kakvo je stanje zatekao ovdje. Naime, SDP je jedan od najvažnijih gradskih kvartova izgubio na izborima 2014. godine kada je ostao i bez još dva važna mjesna odbora, Voštarnice i i Poluotoka. Bio je ovo velik dobitak za HDZ, ali i prvo zvono za uzbunu lokalnom SDP-u da gubi rejting gubeći kvartove kojima je godinama neprikosnoveno vladao.

Bolja komunikacija s mještanima

Vrsaljko stoga kaže da se najprije želi zahvaliti svim žiteljima mjesnog odbora Jazine I koji su im ukazali povjerenje, pogotovo starosjediocima Relje.
- Kao novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora Jazine I zahvaljujem se svojim prethodnicima na svemu onome dobrom što su učinili za Mjesni odbor, odnosno za naš kvart, ali dolazim zapravo neopterećen prošlošću rada ovog mjesnog odbora. Gledamo na stvari pozitivno želeći pridonijeti još boljoj komunikaciji stanovništva koju predstavlja Mjesni odbora Jazine I s Gradom Zadrom. Želimo stvarati bolju i čvršću zajednicu koja će učiniti da se ljudi bolje osjećaju u svom kvartu. Želimo od našeg kvarta stvoriti jednu veliku obitelj, kao što jesmo, želim dati priliku ljudima koji su nenametljivi, ali imaju veliki dar i žele pomoći jer sam ja kao predsjednik nemoćan ako tu zajednicu nisam sposoban potaknuti na ostvarenje zajedničkih ciljeva. Za kvart kao zajednicu ne mogu napraviti ništa ako nismo svi zajedno, kazao nam je Vrsaljko, dodajući kako im je cilj prvenstveno oživjeti Relju i vratiti ljudima vjeru u našu Relju.

Želim da radimo kao jedna velika obitelj

Na pitanje pak koji su mu prioriteti za bolji razvoj ovoga kvarta te je li već donio neke planove, pojašnjava kako, unatoč činjenici da su tek konstituirali Mjesni odbor, imaju puno planova oko kojih su se i prije izbora najvećim dijelom usuglasili.
- Volim pokretati stvari, volim stvarati, volim ljude i želim u tom smjeru nastaviti kretanje. Dat ću priliku svima koji žele sudjelovati u radu Mjesnog odbora, pa ćemo saslušati i njihove ideje i konkretizirati stvari. Jako mi je bitno da imamo veliku čvrstinu i da radimo kao jedna velika obitelj. Pobrinut ću se da uskladimo naše mogućnosti sa željama naših mještana oko potreba našega kvarta, kako komunalnih tako i društvenih, poručio je na kraju novi čelnik Mjesnog odbora Jazine I, pozivajući ovim putem sve stanovnike ovoga kvarta na zajedničko druženje na božićnom domjenku koji će se održati u prostorijama Mjesnog odbora 20. prosinca u 18 sati, uz, kako kako najavljuje Vrsaljko, ‘dobru glazbu i spizu’’.

Infobox (Anterfile):
BOŽIĆNI DOMJENAK 18. PROSINCA
Marin Vrsaljko je sve stanovnike Jazina I pozvao na zajedničko druženje na božićnom domjenku koji će se održati u prostorijama Mjesnog odbora 20. prosinca u 18 sati, uz dobru glazbu i spizu

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno