Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sv. Luca donijela malim pacijentima darove i predstavu

14.12.2019. 16:15


Na radost malih pacijenata, u organizaciji Udruge odgajatelja predškolske djece Maraška i Lige protiv raka Zadar, jučer je sveta Lucija donijela darove na Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zadar.
– Maraška je već tradicionalno petu godinu na Sv. Lucu na Odjelu za pedijatriju zadarske Opće bolnice, istaknula je predsjednica Udruge, Edita Tošić.
Uz prigodnu dodjelu darova, koje je uručila Ivana Burić u odori svete Luce, djeca su uživala u predstavi koju je za njih pripremila udruga Maraška.
– Kao i do sada, tako smo i ove godine pripremili predstavu koja je potpuno prilagođena dobi djece. Ove godine smo se odlučili na ‘Priču o tužnom boru’ koji na kraju bude sretan, poručila je Tošić, nadodavši kako ovako prilagođene predstave kod djece izazovu empatiju, što je jako poželjno.
Dr. Gordana Karuza iz Lige protiv raka, ovom je prigodom istaknula kako na djecu moramo misliti u svakoj njihovoj životnoj fazi, pogotovo kada su ovako mala i bolesna. Zato posebno raduje ova akcija udruge Maraška, jer podsjeća koliko su nam djeca važna.