Sv. Luce je danas opet s djecom, kućice spremaju iznenađenja, a zapjevat će klapa Rišpet

Slika korisnika martinazd
Loše vrijeme nije omelo sv. Lucu da posjeti i daruje zadarske mališane
U 18 sati će rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican u crkvi sv. Šime zapaliti treću svijeću došašća, a misu će predvoditi don Roland Jelić, ravnatelj Sjemeništa u Zadru
Fabio ŠIMIĆEV
Svetu Lucu su pratile Bake Mrazice

»Advent u Zadru 2019.« nastavljen je u petak posjetom sv. Luce koja je, na promenadi od Foruma do adventskih trgova uz pomoć Baka Mrazice darovima nagradila svu dobru djecu. Djeca su se fotografirala sa svetom Lucom i postavljala joj pitanja tijekom njene promenade Poluotokom.
Sv. Luce će ponovno biti sa zadarskim klincima danas i sutra kada će je moći susresti tijekom radionica kada će biti na radionicama za djecu na adventskim trgovima odnosno Adventiću. Premijerno će u subotu od 18,30 sati biti prikazana predstava »Sveta Lucija i prijatelji«! koja će biti popraćena pjesmom i plesom, kako bi oni najmanji dobili nezaboravno blagdansko iskustvo.
Vjerujemo da je i u svim domovima posijana pšenica koja bi trebala narasti do Božića te tako najaviti uspješnu 2020. godine.
Neumoljive vremenske prilike i dalje ometaju zadarski Advent. Koncert Vanne je morao biti otkazan zbog nevremena, ali meteorolozi već za danas najavljuju lijep i sunčan dan. Koncert klape »Rišpet« u večernjim satima za sada ne dolazi u pitanje kao ni jutarnji defile Zadarskih mažoretkinja.
Plesni nastupi mažoretkinja ili pak defile gradom već sami po sebi izazivaju pozornost znatiželjnika. Ove će djevojke pokazati kako se odlično snalaze sa štapom i tako zadiviti sve generacije i posjetitelje Adventa. Uz to, Zadarske su mažoretkinje pozvale na smotru mažoret plesa timove s kojima surađuju iz Biograda, Trilja, Čiste,otoka Ugljana, Pašmana i Vira. Nastupat će u kategorijama kadeta, juniora i seniora te će se predstaviti s raznim koreografijama. U 11 sati će krenuti od Gospe od Zdravlja (Kampo Kaštelo) do Adventa uz paradni defile timova. Očekuje se sudjelovanje oko 80 mažoretkinja.
I u ponudi zadarskih kućica bit će u subotu iznenađenja: kućice »Đini« i »Kiara« pripremaju fritule iznenađenja, »Unusual Winter House« u jutarnjim satima kuha veliki Skradinski rižot, »Kalelarga« priprema veliku teću fažola, a i svi ostali pripremaju subotnja iznenađenja, pogotovo u jutarnjim satima.
U 18 sati će rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc.Dijana Vican u crkvi sv.Šime zapaliti treću svijeću došašća, a misu će predvoditi don Roland Jelić, ravnatelj Sjemeništa u Zadru.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno