Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HT PREMIJER LIGA Korona se ispriječila u lovu na petu pobjedu u nizu

13.12.2020. 09:02


Umjesto posljednjih priprema za utakmicu 13. kola HT Premijer lige protiv Šibenke u kojoj su trebali loviti petu uzastopnu pobjedu u hrvatskom prvenstvu, košarkaše Sonik Puntamike u subotu ujutro je probudila vijest o odgodi susreta. Posljednji rezultati testiranja gostujućih igrača pokazali su pozitivne nalaze te je po naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo susjedski okršaj odgođen do povoljnijih epidemioloških prilika.
– O odgodi dvoboja smo saznali u subotu u jutarnjim satima. Utakmica je odgođena na traženje Šibenke koja ima covid-pozitivnih igrača – kazao je trener Sonika Hrvoje Vlašić po primitku informacije.
Bio je to pravi antiklimaks čitavog tjedna u kojem su se Puntamičani spremali da novom pobjedom potvrde vrlo dobar posao koji su napravili ove jeseni, no kao i u svakom aspektu života tijekom globalne pandemije – zdravlje je na prvom mjestu.
– Razmišljao sam hoćemo li odigrati međusobni susret, međutim nema smisla u ovakvim okolnostima. Usto, nekoliko igrača je manjim dijelom načeto ozljedama te će nam odmor više koristiti – uvjeren je Vlašić.
Zadrani će se treninzima vratiti u ponedjeljak, a termin utakmice bit će određen naknadno. Uz svu gužvu koju trenutka epidemiološka situacija stvara u rasporedu za očekivati je da će se odigrati početkom iduće godine. Do tada Soniku ostaju još dva zadatka. Sljedeći vikend bi trebali gostovati kod Hermes Analitice, dok bi prvi dio sezone trebali zaključiti na domaćem parketu protiv Furnira. Naravno, ako koronavirus dopusti.


HERMES PA FURNIR
Sljedeći vikend bi Sonik Puntamika trebala gostovati kod Hermes Analitice, dok bi prvi dio sezone trebala zaključiti na domaćem parketu protiv Furnira