Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hladnoća ne može ništa bikerima

Autor: Nenad Marčina

13.01.2009. 23:00
Hladnoća ne može ništa bikerima


U Stankovcima je u organizaciji tamošnjeg Moto kluba u subotu organizirana “Humanitarna večer za obitelj pok. Zvone”. Zvone Vunić rodom iz Budaka preminuo je od karcinoma želuca. Njegova malodobna djeca i supruga žive u Biogradu, pa kako su zaključili stankovački motobikeri, toj tročlanoj obitelji nakon smrti supruga i oca potrebna je novčana pomoć. Marijan Bura, predsjednik MK Stankovci, kaže kako su članovi kluba htjeli humanutarnu akciju organizirati još u vrijeme dok je Zvone bio živ za njegovu skupu terapiju. Nažalost, kako je Zvone nakon kratkog vremena preminuo, stankovački bikeri odlučili su tu humanitarnu večer uz nazočnost poznatih dalmatinskih glazbenih sastava organizirati nakon njegove smrti. Ulaznica za koncert se nije naplaćivala, a zahvaljujući brojnim sponzorima konzumacija jela i pića plaćala se simboličnih 10 kuna.
Atmosfera je bila izvrsna od večeri do ranog jutra, primjerena ovakvom susretu bikera. Uz stankovačku magistralu nije se mogao parkirati ni automobili niti motocikl,registarske tablice pokazivale su da gosti dolaze iz Dubrovnika, Splita, Imotskog, Gospića, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Pule, Osijeka, Slavonskog Broda, Šibenika i ostalih središta Hrvatske, te susjednih nam država Slovenije i BIH.
Iz slovenskog Celja na svom ljubimcu doputovao je Zloti. Kaže kako mu nije teško prevaliti u oba smjera 900 kilometara po velikoj hladnoći, pogotovo kad uz zabavni dio okupljanje ima i humanitarnu notu. Nije lako ni drugima koji su došli. Odjeveni u kožne odore s prepoznatljivim znakom svojeg moto kluba trebali su po poledici, zimi i ledu stići iz Slavonije, snježne Like i Podravine do udaljenih Stankovaca. U plavoj odori primijetili smo policajce Blue knightse, koji ime nose po svojim kolegama Amerikancima, motoklubu osnovanom 1974. godine u američkoj državi Maine. Naši policajci su nudeći privjeske i rsluke s oznakom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa ujedno educirali nazočne i cijelu večer do ranih jutarnjih sati skupljali novčanu pomoć za obitelj pokojnog Zvonka. Nešto prije 16 sati stigle su i članovi Motokluba zadarskih Beštija, te novoosnovani Duhovi iz Biograda. U ulozi glasnogovrnica našle su se dame u kožoj odori, članice MK Lady Ridera iz Trogira.
Domaćini, stankovački bikeri, odreda su pozdravljalli svoje goste, Nomade i Dvije Rote iz Dubrovnika, Free Ridere iz Slavonije, omiške Gusare, vodičke Okite, trogirske Malaze, imotske Daorse, splitske Dalmate, sinjske Street Runnerse, korčulanskoe Korkyra Riderse, triljskog Noćnog jahača, gospićke Crazy Wolfsa, članove iz Širokog Brijega, te još neke koje nismo uspjeli registrirati.
Sponzori okupljanja bili su Općina Stankovci, benovački kafe barovi Pekaz, Mateo, F1, Cinca, Gašpar, Dalmatino, Ante, Amadeus i Seka, te Bili iz Smilčića, iz Vukšića kafe bar Čevulja i škabrnjski Moka. Također, iz Stankovaca su događanje sponzorirale tvrtke Vaši mali vrtlari i Auto dijelovi Stipe, iz Velima Morić Mont te ZADAR GRAF.