Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izložba na dar gradu

Autor: Jelica Farkaš

13.01.2009. 23:00
Izložba na dar gradu

Foto: Jelica FARKAŠ



Djeca su se predstavila nizom prekrasnih crteža i drugih uradaka na temu svog grada, a u to su se više nego dobro uklopili i radovi Društva “Naša djeca”, a pogotovo oni literarni, koji su pod nazivom “Moj grad”, upotpunili sliku grada viđenu očima, ali i ljubavlju najmlađih mu žitelja


“Biograd je lijep grad u kojem  ima puno stanovnika. Ima  predivnu rivu ispred koje je  veliko i bistro plavo more.  Bistro kao plave oči. Kad  sunce sja Biograd je prekrasan. Kad kiša pada Biograd je lijep i mokar, okupan  kišom i valovima mora. Tada  me podsjeća na ribara koji  plovi po moru na svom brodu”, napisala je to u svom  sastavu Karla Birkić, učenica  drugog razreda Osnovne škole Biograd.
U nizu prigodnih manifestacija koje se u povodu  Dana grada i blagdana Svete  Stošije odvijaju u gradu Biogradu, jučer je u prostorijama  Zavičajnog muzeja otvorena i  izložba najmlađih Biograđana, koji su svom gradu darovali puno lijepih sastava,  pjesama i crteža. Kako je  prilikom otvaranja izložbe  kazala ravnateljica muzeja  Gorka Božulić, objedinjene  izložbe polaznika dječjeg vrtića i  Društva “Naša djeca”,  bila je dobra zamisao. I doista mališani vrtića pod nazivom “Djeca Biograda” u  božićno vrijeme, od Svetog  Nikole do Svete Stošije, predstavili su niz prekrasnih crteža i drugih uradaka na tu  temu, a u što su se više nego  dobro uklopili i radovi Društva “Naša djeca”, a pogotovo  oni literarni, koji su pod  nazivom “Moj grad”, upotpunili sliku grada viđenu očima, ali i ljubavlju najmlađih  mu žitelja.
– Koliko djeca mogu biti  kreativna i kakve su poruke  koje upućuju kroz taj svoj  kreativni rad, najbolje govore  izloženi radovi, pa prosudite  sami, kazala je predsjednica  Društva “Naša djeca” Slađana  Morožin. Otvorenju ove  izložbe u Zavičajnom muzeju, nazočan je bio i ravnatelj osnovne škole Josip  Brtan, dok je izložbu uime  gradske uprave, pozdravila i  proglasila otvorenom Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka  za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. Svoj doprinos ovoj lijepoj izložbi  dječjih radova dali su i mladi  glazbenici, polaznici biogradske Glazbene škole koji su u  povodu toga izveli prigodan  glazbeni program.