Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Karneval će organizirati RMC

Autor:

13.01.2009. 23:00
Karneval će organizirati RMC


Još uvijek smo u pregovorima, pa iako je bilo jako malo zainteresiranih za sada još nitko nije odabran, kazao je Šupe, istaknuvši kako već u petak slijedi sastanak na kojemu će se razmotriti prispjela ponuda, ali i programi gradskih mjesnih odbora koji i inače organiziraju karnevaliće u svojim naseljima


Nakon dugotrajnog blagdanskog ludila, strke oko darivanja, pripremanja bogatih ručkova, pronalaska što bolje zabave za novogodišnju noć i brojnih drugih, redom veselih i zabavnih aktivnosti, došao je siječanj, poznat kao doba primirja i najčešće pokrivanja novonastalih minusa na bankovnim računima. No, kao što je spomenuto, to je razdoblje uglavnom vezano za siječanj, dok nadolazeća veljača, kao i u gotovo svakom gradu, i u Zadru podrazumijeva zaboravljanje siječanjskog “sivila”, a nastupanje novog ludila – karnevala. Tako su se i ove godine, kao što to redovito biva u ovo doba godine, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra, pobrinuli da u onih nekoliko dana veljače, kada svatko ima pravo biti netko drugi, svojim građanima priušte što bolju zabavu.
U odnosu na prijašnje godine, ni ovoga puta nema nekih velikih promjena u organizaciji, a Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice grada Zadra, kaže kako su ove godine dobili samo jednu ponudu.
– Natječaj smo objavili još 9. rujna otvorivši tako vrata svim zainteresiranima, no sve do danas dobili smo tek jednu ponudu i to od agencije RMC koja je jedina i pismeno potvrdila svoj interes. No, još uvijek smo u pregovorima, pa iako je bilo jako malo zainteresiranih za sada još nitko nije odabran, kazao je Šupe, istaknuvši kako već u petak slijedi sastanak na kojemu će se razmotriti prispjela ponuda, ali i programi gradskih mjesnih odbora koji i inače organiziraju karnevaliće u svojim naseljima.
Šupe također napominje kako im je cilj uskladiti sve programe, kako agencije RMC, tako i pojedinih mjesnih odbora te odvagnuti sve relevantne činjenice radi što kvalitetnije konačne odluke. S obzirom da bi karneval trebao krenuti tek poslije 20. veljače, nagađanja oko mogućih kašnjenja i organiziranja svega “u zadnji tren”, Šupe opovrgava.
Poznato je također da su iz gradskog proračuna i ove godine za karneval izdvojena jednaka sredstva kao i dosad, odnosno 150.000 kuna u skladu s čime će biti i organizirana ova tradicionalna manifestacija.
Igris Smrkinić, direktorica agencije RMC, napominje kako će ova agencija i ove godine organizirati Karnevalić za kojeg se nada da će biti uspješan i zabavan kao i do sad. No, što se tiče samog karnevala, Igris napominje kako, s obzirom na trenutačnu situaciju, još uvijek ne očekuju ništa.
– Mi smo se javili na natječaj, no program još nismo iznijeli jer je za sada bilo dovoljno samo izraziti interes. Na idućem sastanku, koji će biti u petak, iznijet ćemo svoj program koji smo sastavili u skladu s budžetom i čekati što će dalje biti, kazala je naposljetku Igris Smrkinić.