Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prilagodljivi plovidbeni red

Autor: Dragana Glavočić

13.01.2009. 23:00
Prilagodljivi plovidbeni red


Za sada jedino se nisu uskladili dolasci broda “Mec” u Ždrelašćicu s Liburnijinim autobusom koji bi trebao dočekati putnike


Od 7.  siječnja službeno je obustavljen promet mostom koji  preko plovnoga puta Mali  Ždrelac povezuje otoke  Ugljan i Pašman. No zbog  nepostavljenih barijera i prometne signalizacije, mostom  se slobodno prometovalo do  ponedjeljka 12. siječnja. Kako  doznajemo od djelatnika na  gradilištu u ponedjeljak su  postavljene prometne oznake  koje je potom Prometna policija pregledala.
Svakodnevno se održavaju  brodske linije Ždrelac-Zadar  i Ždrelac-Ždrelašćica. Za razliku od prvih dana kad su  počeli ploviti brodovi “Mec” i “Zlatni  žal”, koji mijenja  brod “Viking”, sve je  više putnika. Kako  navodi načelnica  Općine Pašman  Maja Bašić, plovidbeni red mijenjat će  se kako bi se što  bolje prilagodio potrebama stanovnika  otoka Pašmana.
– Svakodnevno  zaprimamo primjedbe otočana koje  dalje prosljeđujemo  Agenciji za obalni  linijski pomorski  promet kako bi se  redoslijed brodskih  linija korigirao, s  tim da broj plovidbenih linija ostane  isti, kazala je načelnica Bašić.
Za sada jedino se  nisu uskladili dolasci broda “Mec” u Ždrelašćicu  s Liburnijinim autobusom koji bi trebao dočekati putnike.