Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Benediktinke gradonačelniku zaželjele mir i mudrost uma

13.01.2011. 23:00
Benediktinke gradonačelniku zaželjele mir i mudrost uma


Mir i uspjeh u radu poželjele su danas zadarske benediktinke na čelu s časnom majkom Anastazijom Čizmin zadarskom gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću, koji ih je posjetio u povodu dana sv. Stošije. Onima koji surađuju s njime poželjele su mudrost uma, spremnost volje i blagost srca, gradu Zadru i svima koji u njemu žive poželjele su napredak i blagostanje, a po zagovoru Sv. Stošije molile su za obitelji da budu kolijevka života, vjere, nade i boljeg sutra.
– To je naša čestitka, naše želje i odraz što mi radimo dnevno za vas, naš grad, Hrvatsku i cijeli svijet, poručila je časna majka Anastazija Čizmin gradonačelniku Vrančiću koji je u posjet benediktinki došao s buketom cvijeća i Botterijevim radom, Bogorodicom benediktinkom na staklu.
– Ovom posjetom izražavamo svoju zahvalnost, divljenje prema dugostoljetnom djelovanju ovog samostana i časnih sestara čuvarica zlata i srebra, ali i svih ostalih vrijednosti u ovom gradu, kazao je Vrančić, zahvalivši se pritom na molitvama upućenima gradu i onima koji ga trenutno vode.
Časna majka Anastazija Čizmin iskoristila je priliku da izrazi želju da iz zadarskih obitelji u njihov samostan pristigne i pokoja pridošlica. Naime, trenutno samostan sv. Marije broji devetnaest benediktinki, a posljednja je pristigla davne 1994. godine. Ipak, dobra vijest je da će ove godine u veljači doživotan zavjet položiti još jedna članica samostana, no nove snage su svakako dobrodošle:
– Velika obitelj u laikatu, ali i u samostanu puno znači, jer ako ne bude benediktinki ne znam kud ćemo krenuti. Svima preporučamo molitve onima koji jesu u braku da „rađaju djecu i šalju ih Bogu”, poručila je Anastazija Čizmin.