Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Do kraja godine u Murvici 700 novih radnih mjesta

13.01.2011. 23:00
Do kraja godine u Murvici 700 novih radnih mjesta


S područja ove nove poslovne zone prodano je već šest čestica zemlje i sklopljeni su ugovori s nekoliko tvrtki, dok je neprodano ostalo još pet čestica zemlje. Sva sredstva od prodanog zemljišta usmjeravaju se za izgradnju komunalne infrastrukture u zoni, kazao je Davor Lončar
Radovi na izgradnji još jedne gospodarske zone na području općine Poličnik započeli su ovih dana, a riječ je o zoni Murvica-Jug, koja je nakon poslovnih zona Grabi i Murvica IK treći tamošnji primjer najučinkovitijeg razvoja gospodarstva. Kako je pojasnio Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, nakon što je prije manje od dvije godine za područje ove zone izrađena projektna dokumentacija, a potom ishodovana i lokacijska dozvola, raspisan je i javni natječaj za izgradnju cjelokupne infrastrukture na površini od 43 hektara.
– Nakon provedenog javnog natječaja za izvođača radova na izgradnji infrastrukture izabrana je tvrtka Vodoinstalacije d.o.o. iz Zadra, dok je nadzor radova povjeren zadarskoj tvrtki Idassa comerce, kazao je Lončar, istaknuvši da je završetak radova i otvaranje zone planirano za kraj godine.
Kako je istaknuo, vrijednost ove investicije, zajedno s električnom energijom, čiju vrijednost tek treba definirati ugovorom s HEP-om, trebala bi iznositi oko 30 milijuna kuna. Pojasnio je također da su trenutačni radovi tek u fazi trasiranja za buduće koridore za izgradnju komunalne infrastrukture.
– S područja ove nove poslovne zone prodano je već šest čestica zemlje i sklopljeni su ugovori s nekoliko tvrtki, dok je neprodano ostalo još pet čestica zemlje. Sva sredstva od prodanog zemljišta usmjeravaju se za izgradnju komunalne infrastrukture u zoni. Mislim da je ovaj način jedini i pravi preduvjet za najučinkovitiji razvoj gospodarstva, kazao je Lončar, naglasivši da je zapošljavanje ljudi najvažniji cilj izgradnje poslovnih zona, a zona Murvica Jug trebala bi otvoriti 700 novih radnih mjesta.
Načelnik je istaknuo da se na ovu zonu “naslanjaju” poslovne zone Crno i Zemunik, koje će imati zajednički ulaz.