Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Načelnik Miočić predsjednik

13.01.2011. 23:00
Načelnik Miočić predsjednik


S obzirom na to da je sve proteklo u najboljem redu bez ijedne primjedbe, predsjednik TZ-a i načelnik Dragutin Miočić zahvalio je svima koji su imenovani te je izrazio još veću potrebu u angažiranju turističko-ugostiteljskih snaga na daljnjem razvoju i prosperitetu sveukupnog ražanačkog turizma
U skladu s novim zakonom o Turističkim zajednicama te naputku Ministarstva turizma RH, kao i po novom Statutu Hrvatske turističke zajednice, u Općinskoj vijećnici održana je osnivačka te ujedno izborna skupština Turističke zajednice općine Ražanac. Skupštinu koja okuplja 14 članova u svojstvu predsjednika sazvao je i njome predsjedao općinski načelnik Dragutin Miočić. S obzirom na to da se skupštini odazvao dovoljan broj ražanačkih turističko-ugostiteljskih djelatnika, skupština je imala kvorum pa su se mogla imenovati sva njezina tijela.
Poštujući proceduru te kako bi sve proteklo u skladu sa zakonom, na samom početku imenovani su članovi komisija za verifikaciju, kandidiranje i izbor na čelu s Tonijem Miletićem i Juricom Pekasom. Nakon ovog čina prišlo se usvajanju novog statuta i pravilnika čime su se otvorila vrata za izbor vodstva TZ-a.
Tako su shodno zastupljenosti zbog određenih turističkih djelatnosti na prostoru Općine Ražanac u skupštinu na prijedlog načelnika Dragutina Miočića izabrani: Željka Tijan, Mate Marušić, Đenka Dušević, Jurica Pekas i Mirko Miočić iz djelatnosti smještaja, Renata Žagar, Ivica Miletić i Toni Miletić iz oblasti pripreme hrane i pića, Ratko Uzelac i Anka Miočić iz sfere trgovine, Marinko Miletić i Antonio Prenekpalaj iz oblasti obrt pansiona te Andreas Stošić iz djelatnosti autokampova.
U Vijeće TZ-a također na prijedlog predsjednika Dragutina Miočića, imenovani su: Nediljko Jović, Damir Jordan, Josip Dušević, Branko Stošić, Miodrag Kožul, Pave Zubčić, Petar Perković i Petar Miočić. U Nadzorni odbor birani su: Mate Mustać, Ivan Jordan i Matej Rudić. Za predstavnika u skupštinu TZ-a Zadarske županije skupštinari su jednoglasno izabrali predsjednika Dragutina Miočića, kojem je ostavljena mogućnost da u slučaju spriječenosti ili pak nekih drugih obaveza vezanih za dužnost načelnika, na županijske skupštine može poslati svoga izaslanika.
S obzirom na to da je sve proteklo u najboljem redu bez ijedne primjedbe, predsjednik TZ-a i načelnik Dragutin Miočić zahvalio je svima koji su imenovani te je izrazio još veću potrebu u angažiranju turističko-ugostiteljskih snaga na daljnjem razvoju i prosperitetu sveukupnog ražanačkog turizma. Na koncu je posebno priznanje odao bivšem predsjedniku Nediljku Joviću i njegovim suradnicima na svemu učinjenom u proteklom četverogodišnjem mandatu u kojem je turizam na prostoru općine Ražanac iskazao zavidne turističke rezultate, dodavši da će on i sadašnja nova turistička garnitura nastaviti gdje su njihovi prethodnici stali.
Kako uistinu želi provesti u djelo sve što je najavio i za što se svojski založio, novi predsjednik Miočić je po okončanju konstituirajuće skupštine nagovijestio prvu radnu sjednicu Vijeća TZ-a već za koji dan.