Uskoku koncesija na Vitrenjak na 20 godina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
vitrenjak1
Ivan JAMIČIĆ
Ukupna površina područja koja se daje u koncesiju iznosi 109.977 metara kvadratnih

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o određivanju godišnje količine tekućih naftnih goriva koja se smiju stavljati u promet na domaćem tržištu, a ne udovoljavanju graničnim vrijednostima i drugim značajkama kakvoće tekućih naftnih goriva, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Tom se odlukom određuje godišnja količina tekućih naftnih goriva koja se smije stavljati u promet na domaćem tržištu, a ne udovoljavanju graničnim vrijednostima i drugim značajkama kakvoće tekućih naftnih goriva, kao i najveće dozvoljeno odstupanje od graničnih vrijednosti i drugih značajki kakvoće tekućih naftnih goriva propisanih Uredbom o kakvoći tekućih naftnih goriva, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine. Za propisane količine predviđeno je izdavanje dozvola, koje izdaje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Također je donesena Odluka o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu korištenja luke posebne namjene - sportske luke Vitrenjak. Ukupna površina područja koja se daje u koncesiju iznosi 109.977 metara kvadratnih, i to 32.293 metara kvadratnih kopnenog dijela i 77.684 metara kvadratnih morskog dijela. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 20 godina. Za korištenje pomorskog dobra Jedriličarski klub Uskok, Zadar, kao ovlaštenik koncesije plaćat će davatelju koncesije godišnju naknadu u iznosu od 0,60 kuna po metru kvadratnom zauzete površine, 20 posto ukupnog iznosa svih ubranih godišnjih članarina, te 3 posto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem ugostiteljske djelatnosti. Ovlaštenik koncesije je dužan u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke davatelju koncesije dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenja posla u korist Republike Hrvatske na iznos od 15 posto od ukupne vrijednosti investicije, s rokom važenja garancije do 6 mjeseci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno