Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jureško Perović i Predovan ne izjašnjavaju se o kandidaturama

13.01.2012. 23:00
Jureško Perović i Predovan ne izjašnjavaju se o kandidaturama


Odluku o tome hoću li se kandidirati i za koju dužnost donijet ću unutar kandidacijskog roka i ukoliko se odlučim kandidirati tražit ću podršku ogranaka, rekla je Jureško Perović


Izborna skupština za vodstvo Županijske organizacije HSLS-a Zadarske županije održat će se 3. veljače, a od ponedjeljka 16. siječnja do 26. siječnja zainteresirani članovi mogu podnositi kandidature. Kandidati za stranačke funkcije dužni su, da bi kandidatura bila pravovaljana, imati potporu najmanje tri ogranka. Iznijela je to povjerenica za Županijsku organizaciju Patricija Jureško Perović koja je na ovu dužnost imenovana nakon što je početkom lipnja prošle godine organizacija raspuštena.
Uz predsjednika ili predsjednicu, županijski liberali, među ostalim, biraju i između jednog i pet potpredsjednika, te između 7 i 19 članova Županijskog vijeća, a koliko će zaista potpredsjednika i članova Vijeća biti izabrano utvrdit će se glasovanjem tek na samoj izbornoj skupštini, pojasnila je Jureško Perović.
Županijski HSLS raspušten je u trenutku kada je Goran Šarin smijenjen s mjesta predsjednika Županijskog vijeća nakon što je izrazio neslaganje s time što je odluka o isticanju Dražena Budiše kao nositelja liste u IX. izbornoj jedinici donesena u središnjici. Šarin je za predsjednika županijskog HSLS-a, na kojem je naslijedio danas također bivšeg liberala Stanka Zrilića, izabran u listopadu 2010. kao jedini kandidat. Tada su za potpredsjednike izabrani Velibor Galac, Marko Klanac, Mate Radović, Željko Predovan i Marino Marić, dok su članovima Županijskog vijeća postali Nives Beneti, Ivka Ćorić, Mario Genaro, Goran Jusup, Slavo Kazija, Damir Mišlov, Željko Šimičević, Marko Škara i Mate Zubčić.
Povjerenica Jureško Perović u ovom trenutku nije željela u javnost izići s odlukom o tome hoće li se kandidirati za predsjednicu.
– Odluku o tome hoću li se kandidirati i za koju dužnost donijet ću unutar kandidacijskog roka i ukoliko se odlučim kandidirati tražit ću podršku ogranaka, kratko je odgovorila Jureško Perović.
Razgovorljiviji nije bio ni predsjednik zadarskog HSLS-a Željko Predovan koji je preuranjenim ocijenio pitanje o tome hoće li se kandidirati za predsjedničku ili neku od drugih funkcija.