Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Koliko je duga jedna bajka?

13.01.2012. 23:00
Koliko je duga jedna bajka?


Pokrenuli smo akciju simboličnog naziva “Osmijeh”, kojom želimo našim sugrađanima, malima i velikima, izmamiti osmijeh na lice. Prva na redu je Osnovna škola Voštarnica, kazao je Vasilj


“Koliko je duga jedna bajka” naziv je predstave kojom su zadarski lutkari razveselili polaznike Osnovne škole Voštarnica, jedine posebne odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji koja se bavi osnovnoškolskim odgojem i obrazovanjem učenika s većim teškoćama u razvoju, točnije, mentalnom retardacijom i autizmom. Lutkarsku predstavu “Voštarnici” je darovala Udruga za očuvanje kulturne, prirodne baštine i ljudskog dostojanstva “Hrvatska sloga diljem svijeta” u sklopu akcije “Osmijeh”.
Krešimir Vasilj, predsjednik Odbora za kulturu u “Hrvatskoj slozi diljem svijeta”, pojašnjava da sam naziv akcije “Osmijeh” najbolje govori s kojom namjerom je ona pokrenuta.
– Pokrenuli smo akciju simboličnog naziva ‘Osmijeh’, kojom želimo našim sugrađanima, malima i velikima, izmamiti osmijeh na lice. Prva na redu je Osnovna škola Voštarnica, kojima smo poklonili lutkarsku predstavu ‘Koliko je duga jedna bajka’, koju su izveli zadarski lutkari, kazao je Vasilj, dodajući da su lutkare svojim proizvodima pratili “Kroštula” i “Maraska”.
Irena Dukić, ravnateljica Osnovne škole Voštarnica, zahvalila je “Hrvatskoj slozi diljem svijeta” što su ih uključili u svoju akciju “Osmijeh”. Dukić je pohvalila i njihov izbor – lutkarsku predstavu, jer to je scenski izraz koji će svaki učenik doživjeti i to na svoj, osobit način.
Nakon “Voštarnice” akcija “Osmijeh” nastavit će se u Dječjem vrtiću Latica i Domu za starije osobe Sv. Frane. U planu su i događanja za zadarske beskućnike.