Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prilika za pravi uzlet

13.01.2012. 23:00
Prilika za pravi uzlet


S obzirom na to da Marin Masnić ima obveza na školovanju, na klupi Zadra protiv Karlovčana sjedit će Robert Kresoja


Nakon četiri tjedna stanke odbojkaši Zadra domaćim dvobojem protiv Karlovca nastavljaju natjecanje u Prvoj A ligi. U posljednjoj utakmici prije odmora Zadrani su u Vukovaru ostvarili drugu pobjedu u sezoni i tako oživjeli nade u ostanak u ligi, premda su i dalje posljednja momčad lige iz koje ispadaju dvije najlošije momčadi. Stoga se na Višnjiku nadaju da se u preostalih 15 kola štošta toga može okrenuti u korist mlade momčadi Marina Masnića. Iako se nakon 11 utakmica ne može govoriti o velikom prvoligaškom iskustvu, zadarski igrači od kojih većina prvi put igra u najjačoj domaćoj ligaškoj konkurenciji, nešto je u proteklih 11 kola mogla i naučiti. U tom periodu bilo je izgubljenih utakmica koje su se u jednom trenutku doimale dobivenima, bilo je i zabrinjavajuće loših igara, ali ukupan dojam je da Zadar ima unutarnjih rezervi s kojima može do željenog cilja. Te bi rezerve trebao pojačati Mario Grubišić, bivši igrač nekoliko hrvatskih prvoligaša, koji će biti od pomoći na poziciji tehničara. Veliko zadovoljstvo proteklih tjedana donijeli su i uspješni nastupi zadarskih igrača u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji, u kojima se posebno istaknuo Filip Šestan.
Kako bilo, dvoboj s Karlovcem, koji pamti bolje dane u Prvoj ligi, od velikog je značenja za obje momčadi. Pobjeda Zadar sasvim vraća u igru za ostanak, a Karlovčane gura još niže. S druge strane, poraz bi Zadranima praktički poništio uspjeh u Vukovaru i sve ponovno vratio na mrtvu točku na kojoj je momčad bila nakon prvih 10 kola. S obzirom na to da Marin Masnić ima obveza na školovanju na klupi Zadra protiv Karlovčana sjedit će Robert Kresoja, inače trener ženskog sastava.
– Dogovoreno je da s igračima odradim dva treninga prije utakmice, dok je ostale treninge ovaj tjedan vodio Antonio Surać. Masnić, Surać i ja pokušat ćemo tako naći najbolje rješenje za Karlovac. Nama je ova utakmica itekako važna. Pobjeda bi najavila velike mogućnosti u nastavku sezone. Ni u slučaju poraza ne bi bio kraj, ali bilo bi se jako teško nakon toga spašavati – procijenio je Kresoja.
Zadru je potrebna i podrška publike koja kao da se nakon prvih nekoliko domaćih nastupa zasitila odbojke. Svaki navijački glas u specifičnoj dvorani 1 ŠC Višnjik Zadru može pomoći.