Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Turističke zajednice ZD županije i kampovi pohrlili u Stuttgart

13.01.2012. 23:00
Turističke zajednice ZD županije i kampovi pohrlili u Stuttgart


Hrvatska turistička zajednica će u terminu 14.-22. siječnja 2012. godine predstaviti hrvatski turizam na jednom od najznačajnijih specijaliziranih turističkih sajmova za kamping, motorizirana i autobusna putovanja CMT u Stuttgartu, kojom prigodom značajnije predstavljanje ima i Turistička zejednica Zadarske županije s gospodarskim partnerima.
Također, u sklopu sajma CMT održava se i sajam kulturnog turizma “Kultur Reisen” na kojem će se predstaviti i kulturno-turistička ponuda naše zemlje.
Kao i na većini sajmova, Hrvatska turistička zajednica pružila je mogućnost brojnim suizlagačima da nastupe “pod zajedničkim krovom”, te će se stoga na štandu Hrvatske turističke zajednice osim opće turističke ponude predstaviti suizlagači Istraturist, Arenaturist, Maistra, Novasol, ID Riva tours, Imperial, Camping Straško, Jadranka kampovi, Cresanka, Valalta, Camping Park Soline-Ilirija, Valamar hoteli i ljetovališta, Udruga TOP Camping te turističke zajednice Kvarnera i Zadarske županije. Pored toga, uz TZ Zadarske županije predstavit će se i Turishotel – TN Zaton te Bluesun grupacija, odnosno njihov Alan iz Starigrad-Paklenice sa svojim autokampom.
Ovogodišnja prezentacija hrvatskog turizma posebno je važna zbog toga što je Hrvatska zemlja partner, a za vrijeme trajanja sajma bit će priređene cjelodnevne aktivnosti (nastupi klapa, folklornih društava, prezentacije za turističke agente i studente turizma itd.). Dan prije početka sajma, 13. siječnja, povodom 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, uz prigodan program te uzvanike iz njemačkih i hrvatskih gospodarskih, diplomatskih te ostalih značajnih društvenih djelatnosti bit će priređen domjenak u organizaciji Generalnog konzulata RH u Stuttgartu. Istu večer najveći i najznačajniji europski automobilski klub, njemački ADAC dodijelit će nagrade najboljim kampovima u Europi, gdje očekujemo i naše predstavnike, posebice Zaton – Turishotela.
Svečano otvaranje sajma bit će u prijepodnevnim satima 14. siječnja 2012. godine, nakon čega će delegacija sajma posjetiti hrvatski štand. Tiskovna konferencija o hrvatskom turizmu predviđena je za 14.30 sati. U sklopu sajma, 16. siječnja 2012. godine HTZ predstavit će se i na skupu “Travel Market” koji je namijenjen agentima prodaje, turoperatorima i autobuserima. Uz opću prezentaciju hrvatske turističke ponude, na skupu će sudjelovati i predstavnici turističkih zajednica Zagreba, Kvarnera, Zadarske te Splitsko-dalmatinske županije koji će kroz prezentacije sudionicima približiti ljepote, znamenitosti te raznolikost turističke ponude navedenih regija.