Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Postavio mu bombu pod auto parkirano u dvorištu ispred kuće!

Autor: Minja Gugić

13.01.2013. 23:00
Postavio mu bombu pod auto parkirano u dvorištu ispred kuće!

Foto: PIXELL



Po neslužbenim informacijama, dvojica muškaraca dulje su vrijeme bila u svađi, no što je uzrok njihove međusobne netrpeljivosti i koji su stvarni i konkretni motivi nagnali 47-godišnjaka da posegne za bombom ostaje na razini špekulacije dok policajci ne odrade svoj dio posla


Jesu li mu posljednja nemila događanja u Zagrebu dala “inspiraciju” zna samo on, no svakako je sreća u cijeloj priči da nitko nije ozlijeđen kada je 47-godišnji Damir H. postavio pravu ručnu bombu pod automobil svog poznanika i sumještanina Nedjeljka B. (38) u subotu oko 19 sati na Putu Lučice u mjestu Vir, na istoimenom otoku.
Automobil, a riječ je o staroj opel vectri, gospićkih registracija čija se vrijednost po neslužbenim informacijama procjenjuje na 20-ak tisuća kuna bila je parkirana u dvorištu obiteljske kuće Nedjeljka B. On je, kako smo saznali, doselio na Vir prije nekoliko godina iz unutrašnjosti Hrvatske, baš kao i osumnjičeni za ovaj napad koji je odmah uhićen i priveden u prostorije PU zadarske na kriminalističko istraživanje.
Šteta na autu i motivi znat će se danas?
Kolika je šteta na autu jučer se nije znalo, jer su zadarski policajci nastavili očevid koji je bio započet odmah nakon eksplozije u subotu navečer, no zbog mraka je morao biti prekinut te je stoga i nastavljen jučer u prijepodnevnim satima.
O čemu se zapravo radi znat će se, najvjerojatnije, tijekom današnjeg dana kada zadarski inspektori okončaju svoj dio posla i kad je u pitanju očevid, ali i krim-obrada koja je jučer nad Damirom H. još uvijek trajala.
Osumnjičeni u policiji, žrtva nije odgovarala na pozive
Po neslužbenim informacijama, dvojica muškaraca imali su međusobne razmirice koje su trajale dulje vrijeme i koje su kulminirale svađom te naposljetku i bombom. No što je uzrok njihove međusobne netrpeljivosti i koji su stvarni i konkretni motivi nagnali 47-godišnjaka da posegne i za oružjem za sada ostaje tek na razini špekulacije, dok se iz PU zadarske ne oglase službenom informacijom. I dok je “bombaš” jučer bio u višesatnom “posjetu” zadarskim policajcima, pokušali smo doći do njegove žrtve kako bismo makar čuli njegov komentar. Nažalost, na njegov broj telefona nitko se nije javljao.
U svakom slučaju, sreća je, doista da nitko nije ozlijeđen.