Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sabljar Dračevac ostaje predsjednica do lokalnih izbora?

Autor: Nives Rogoznica

13.01.2013. 23:00
Sabljar Dračevac ostaje predsjednica do lokalnih izbora?

Foto: Vedran SITNICA



Jedna je mogućnost da Županijska organizacija ostane kakva je sada, što znači da Renata Sabljar Dračevac ostaje predsjednica, a druga je mogućnost da bude imenovan povjerenik koji preuzima vođenje organizacije, ocijenio je upućeni član stranke


U županijskom SDP-u ipak neće biti prijevremenih izbora. Glavni odbor je, naime, umjesto očekivanih pravila po kojima bi se proveli izbori za novu čelnu osobu i tijela županijske organizacije, na subotnjoj sjednici, donio odluku o zamrzavanju svih unutarstranačkih izbornih postupaka do lokalnih izbora.
– To može značiti dvije stvari; jedna je mogućnost da situacija ostane kakva jest, odnosno da Županijska organizacija ostane kakva je sada što znači da Renata Sabljar Dračevac ostaje predsjednica, a druga je mogućnost da bude imenovan povjerenik koji preuzima vođenje organizacije, ocijenio je upućeni član stranke.
Druga “odbijenica”
Po Statutu SDP-a, imenovanju povjerenika od strane Glavnog odbora prethodi raspuštanje organizacije od strane istog tijela, a na prijedlog Predsjedništva.
Ovo je, inače, već drugi put da zbog izbora središnjica SDP-a prolongira rješavanje problema u ovdašnjoj Županijskoj organizaciji. Podsjetimo, Županijski odbor SDP-a Zadarske županije je početkom prosinca Predsjedništvu SDP-a uputio zahtjev za provođenjem prijevremenih izbora za sva tijela Županijske organizacije što je uključivalo i izbor novog predsjednika ili predsjednice na neposrednim izborima u kojima glasuju svi članovi organizacije. Za prijevremene izbore glasovalo je 27 članova i članica Županijskog odbora, dvojica su bili suzdržani, a protiv je bila samo županijska predsjednica. Prijevremenim izborima ovdašnji su esdepeovci željeli provesti u djelo smjenu Renate Sabljar Dračevac i time razriješiti godinu i pol dana dug sukob.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU