Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U prosincu u Zadru zaposleno 312 osoba

13.01.2014. 23:00
U prosincu u Zadru zaposleno 312 osoba


U prosincu je s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Zadar, zaposleno 312 osoba što je za dvadeset i četiri posto više nego u istom razdoblju lani, pozitivna je vijest koja dolazi iz zadarskog Zvoda za zapošljavanje.
Novozaposleni su posao pronašli pretežno u uslužnim djelatnostima, trgovini, ugostiteljstvu i obrazovanju. Optimističan je podatak da je proradio i proizvođački sektor pa je tako 37 osoba zaposleno u prerađivačkoj industriji i 25 njih u građevinarstvu. Pozitivna vijest je i da je u prosincu prijavljeno 256 radnih mjesta što je za 7,11 posto više nego lani.
Pročelnica zadarskog Zavoda za zapošljavanje Irena Dragić komentira pozitivne pomake na tržištu rada koji su primijećeni prošle godine.
– U 2013. godini imali smo više natječaja nego u 2012. godini. Pozitivni pomaci primijećeni su u prosincu. Vidimo da poslodavci otvaraju nova radna mjesta. Naravno da to nama još uvijek nije dovoljno, ali ipak je riječ o jednom pozitivnom trendu. Mi u idućem razdoblju očekujemo daljnji rast stope zapošljavanja. Pred nama je sezona pa će u ožujku krenuti novi val zapošljavanja u turizmu, a nije za zanemariti činjenica da je sezona sve duža, kaže Dragić.