SUĐENJE ŠESTORICI ZA DILANJE Bulat: "Valjda ja znam 'ko prodaje drogu! 'Oću novog branitelja!"

Slika korisnika admin

Bilo je burno na Općinskom sudu u Zadru u nastavku suđenja šestorici optuženoj za dilanje. Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama optuženi su Goran Bulat, Dalibor Varović, Miro Dukić, Vice Copić, Joško Štefanić i Nenad Vučković.

Od šestorice optuženih, četvero je dovedeno iz pritvora. Samo Dukić i Vučković brane se sa slobode. Uz svakog optuženika je bio pravosudni policajac, a svaki ima i branitelja. Preko puta šestorice branitelja sjedi jedan općinski državni odvjetnik kojeg su svako malo nerazumljivim govorom optuživali - optuženici. Još nekoliko svjedoka i tri člana sudskog vijeća. Velika sudnica je bila neobično puna.

No svi uvjeti za normalan tijek suđenja su osigurani, ali rasprava je ipak odgođena, a pozvani svjedoci nisu ispitani.

Naime, prvooptuženi Goran Bulat je odmah po ulasku u sudnicu nervozno prigovarao, želio se obratiti sudu.

- Valjda sam ja s ulice, valjda ja znam 'ko dila drogu, rekao je u jednom trenutku.

Predsjednica vijeća, sutkinja Ana Brkić, ga je više puta tijekom suđenja smirivala, zaprijetila da će ga kazniti.

- Razumite me da sam revoltiran, 13 mjeseci sam u pritvoru. Više od godinu dana u ćeliji, rekao je Bulat.

Kad mu je sutkinja dala riječ, tražio je da se razriješi njegov branitelj, Domagoj Varjačić.

Sutkinja mu je rekla da je već promijenio četiri branitelja te da ne može birati koji će mu se branitelj po službenoj dužnosti dodijeliti već da može tražiti promjenu samo ukoliko je branitelj grubo zanemario svoju dužnost.

Branitelj Varjačić je rekao da nema ništa protiv da ga se razriješi. Tužitelj u ovom postupku je zamjenik općinskog državnog odvjetnika, Dragan Bogatić. Osim toga, rasprava se morala odgoditi jer je petooptuženi Joško Štefanić tražio izuzeće suda.

- Tražim izuzeće Općinskog suda u Zadru i vas kao sutkinje jer ste svi pristrani i udovoljavate Općinskom državnom odvjetništvu. Na traženje Općinskog državnog odvjetništva ste spojili spis mene i Vice Copića s ovim spisom i onemogućili nam obranu. Ne može u jednom postupku netko biti i svjedok i optuženik, rekao je Štefanić, zbog čega je rasprava morala biti odgođena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno