Šampionska jedra "Morskih vukova"

Slika korisnika valentinam
REGATA SV. STOŠIJE
Svim posadama, prijateljima, turistima, rekreativcima i športašima želim ugodan plov i dobar vjetar u leđa te vas pozivam da ponovno dođete u Biograd na Moru, grad u srcu Jadrana, pozvao je Stopfer, koji je otvorio regatu i na kraju dodjeljivao pehare
Velimir BRKIĆ
Regata će se pamtiti po rekordnom broju posada

U organizaciji Yahting cluba Biograd, a pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru, održana je regata s najdužim nazivom, Regata sv. Stošije & Regata gradova prijatelja Biograda – nebeske zaštitnice grada, Dan grada i 26. godišnjice međunarodnog priznanja RH. Nakon sređivanja papirologije regata s ovolikim nazivom predložit će se za Guinnessovu knjigu rekorda.

Dva plova Pašmanskim kanalom

- Zahvaljujem svim sudionicima i uzvanicima regate koji su uz šport i druženje uveličali i prigodno obilježili ovogodišnju proslavu Dana grada i blagdana Sv. Stošije. Posebne riječi zahvalne upućujem našim gradovima prijateljima, kazao je u prigodnom slovu dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Regatno polje bilo je u jednom od najslikovitijih morskih tjesnaca s ovu stranu Jadrana u Pašmanskom kanalu, oko svjetionika Kočerka kod Sv. Filipa i Jakova, otoka Planac i Sv. Katarina, uz uvalu Bošana, Soline i Crvenu luku, duž cijele biogradske rivijere.

- Svim posadama, prijateljima, turistima, rekreativcima i športašima želim ugodan plov i dobar vjetar u leđa te vas pozivam da ponovno dođete u Biograd na Moru, grad u srcu Jadrana, pozvao je Stopfer, koji je otvorio regatu i na kraju dodjeljivao pehare.

Apsolutni šampion Regate sv. Stošije & Regate gradova prijatelja Biograda je tim "Morski vukovi" iz Samobora sa skiperom Marijanom Lokmićem, a svi su oni članovi Jedriličarskog kluba Samobor.

- Prezadovoljni smo što će se Biograd i naša svečarska regata upravo pamtiti po dosad rekordnom broju posada, a i vremenska prognoza nam je bila naklonjena, istaknuo je Gordan Borčilo, predsjednik Yacht cluba Biograd, koji je zajedno s Franjom Jurićem i Šimom Stanićem i drugima doprinio da sudionicima regate dva plova Pašmanskim kanalom ostanu u dugom sjećanju.

Biograđani su svoji na svome kad je riječ o gradovima prijateljima, osvojili su prvo mjesto ispred Novske, Slovenskih Konjica, Žaleca i triju mješovitih posada. Šampioni u kategoriji katamarana je katamaran Zoran Bugarija sa skipericom Anamarijom Perić i mladom ženskom posadom iz Zadra i Sukošana.

Sponzorušama posebna nagrada

Posebnu nagradu i pehar priskrbio je ženski jedriličarski tim The Sponzoruše iz Samobora.

Buket cvijeća uručen je Tini Vukelić iz restauranta - caffe bara Roko kod kojeg se pripremala bogata roštiljada za sve sudionike. A kad je riječ o roštiljadi za nju su bili zaduženi Zdravko Filipović Žungul, Davor Mršić i Boris Rogić koje su prigodnim poklonima obradovali Tjaša Kangler iz TIC-a Slovenske Konjice i Ivan Čupić iz LAG-a Laura i LAGUR-a Lostura.

U jedriličarskom timu novinara bile su i zadarske novinarke Ana Marušić i Marija Knežević. Program je vodila Branka Pelicarić, dok je za pehare bila zadužena Josipa Gulan.

- S veseljem gledam na našu sljedeću regatu, najzabavniju i najveću maškaranu regatu u Hrvatskoj, osamnaesto izdanje Karnevalske regate od 1. do 4. veljače, te na tradicionalnu ljubavnu regatu Sv. Valentino, također osamnaestu po redu, najavio je Borčilo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)