Krivi vremenski uvjeti, novi rok za dovršetak Bulevara 25. siječanj

Slika korisnika valentinam
Zašto kasne radovi u Ulici Ante Starčevića?
Radovi na započetoj dionici Ulice Ante Starčevića nisu završeni kako je bilo planirano do 24. prosinca, isključivo zbog vremenskih uvjeta. Naime, hladnu reciklažu se ne može izvoditi kada pada kiša ili kada je temperatura zraka ispod 10°C., stoji u dopisu Hrvatskih cesta
Vedran SITNICA
Radovi na započetoj dionici izvodit će se od danas

Iako je bilo najavljano kako će rekonstrukcija dijela Ulice Ante Starčevića biti dovršena u oba kolnička traka do Badnjaka, odnosno 24. prosinca prošle godine, to se nije dogodilo.

Dovršeni su radovi samo na jednom kolničkom traku, a promet se tim dijelom Bulevara i dalje odvija u jednom traku dvosmjerno.

Zbog interesa brojnih Zadrana za tijek radova na toj frekventnoj prometnici, a posebice stanara zgrada u Ulici Petra Skoka i Antuna Barca gdje samo u zgradama živi 500-tinjak obitelji koji do svojih stanova moraju voziti okolnim putem, upitali smo nadležne, Hrvatske ceste, zbog čega radovi kasne.

- Radovi na započetoj dionici Ulice Ante Starčevića nisu završeni, kako je bilo planirano do 24. prosinca, isključivo zbog vremenskih uvjeta. Naime, hladnu reciklažu se ne može izvoditi kada pada kiša ili kada je temperatura zraka ispod 10°C. Izvođač će radove na započetoj dionici izvoditi od 15. siječnja, a plan je pustiti u promet navedenu dionicu do 25. siječnja 2018. godine, stoji u njihovu dopisu u kojem je izostao odgovor na pitanje je li točna informacija da radovi kasne zbog toga što izvođaču nisu na vrijeme plaćeni radovi, kako se to može čuti u kuloarskim pričama. Zanimljivo je da je isti izvođač radova, usprkos istim vremenskim uvjetima i istom vremenskom periodu, uspio dovršiti započete radove na Liburnskoj obali, kod starog autobusnog kolodvora, udaljenoj oko 3.000 metara.

Ukoliko je ipak razlog kašnjenja taj koji navode u Hrvatskim cestama, trebalo bi se zapitati tko je radove na rekonstrukciji tako frekventne prometnice planirao u ovom zimskom periodu. Nameće se i pitanje kome je u interesu obmanjivati građane o datumu završetka radova i stvarati kaos u prometu, ali i što ako temperatura zraka i u vremenu od 15. do 25. siječnja bude ispod 10°C, kao što je to uglavnom slučaj?!

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)