Na slavi gradonačelnik Zadra i predstavnici svih deset nacionalnih manjina

Slika korisnika valentinam
Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra proslavilo svoj dan
Obilježavanje dana Vijeća ova manjina počela je davno u svojim prostorijama, međutim upravo zbog velikog interesa sada je već tradicija da to bude u nekom od zadarskih restorana
Arif SITNICA
Srpska nacionalna manjina posebno slavi krsnu slavu sv. Vasilija

U dupkom punom restoranu na Boriku Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra obilježilo je svoj dan i Krsnu slavu sv. Vasilija, svog sveca zaštitnika. Osim brojnih članova i prijatelja ove manjine, među gostima su bili gradonačelnik Zadra Branko Dukić s dogradonačelnicima Antom Babićem i Jagodom Surać te članicom Odbora za nacionalne manjine grada Zadra i gradskom vijećnicom Ivom Dunatov, bivši potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac, sveučilišni profesor Igor Radeka i kao posebni gosti predstavnici svih deset nacionalnih manjina Zadarske županije.

Obilježavanje dana Vijeća ova manjina počela je davno u svojim prostorijama, međutim upravo zbog velikog interesa sada je već tradicija da to bude u nekom od zadarskih restorana. Nakon svećeničkog obreda i tradicionalnog lomljenja kolača, okupljeni su mogli uživati i u nastupima nekoliko ansambala, među kojima je poseban gost bio Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Vukovara.

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra ima savjetodavnu ulogu, a financira se sredstvima Grada Zadra. Suradnjom s Gradom su, kaže tajnik Vijeća Veselko Čakić, zadovoljni.

- Naša uloga je savjetodavna i u okviru nje radimo što možemo, a naša osnovna svrha je da budemo veza između naših sugrađana i vlasti. Pomažemo ljudima u rješavanju nekih neriješenih pitanja, pogotovo povratnika, oko povrata imovine, rješavanja stambenog pitanja, zdravstvenog osiguranja i slično. S Gradom, koji nas financira i dobro prati, jako dobro surađujemo. Nekad su ta sredstva bila malo veća, pa malo manja, ovisi o financijskim prilikama, a mi se nadamo da će sada kada je kriza nekako iza nas opet narasti. Jedini problem su, kao i uvijek, zapošljavanja, ali to je problem koji je više rješiv na nacionalnoj, a manje na lokalnoj razini, zaključio je Čakić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika huligan
Kako je lijepo voditi našeg gradonačelnika ratnog stradalnika s ekipom čija je rodbina u ovo doba prije 25 godina jurišala na grad i ubijala stotine Hrvata..
Slika korisnika Mali Marinko
I dobro je da je otiša. Rat je završija prije 23 godine i život ide dalje. Dajte nam disati više. Vi i rat.
Slika korisnika Lakrdija
Jovica nemoj bre da se sekiras. Ako se ovako nastavi nece te nitko gnjaviti sa nekim ratom. Hrvati kupuju mir na svim slavama diljem Hrvatske od Hristo se rodi do sv. Vaslija, preko Djurdjevdana i natrag.
Slika korisnika Lakrdija
"Među kojima je poseban gost bio Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Vukovara." Jedna od najomiljenijih pjesama je bila ona popularna iz 91, Slobodane salji nam salate,bit ce mesa koljemo H.....! Koja se cula u Vukovaru prigodom oslobadjanja grada od ustasa i inih zlocinaca. Vrijedno potpore nema sto.