Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Frane Brajković novi predsjednik MO Poluotok!

14.01.2019. 13:32
Frane Brajković novi predsjednik MO Poluotok!


Član MODES-a Donat Dobrović na konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Poluotok izveo je neviđen politički salto mortale – glasovao je za Franu Brajkovića!
Za njega je još glasovalo dvoje kolega s liste te je uz glas SDP-ova vijećnika Danijela Radete, Brajković jučer postao predsjednik MO Poluotok. Na sjednici su bila i tri vijećnika HDZ-ove koalicije koji su svoje glasove dali  stranačkom kolegi  Igoru Šokoti, no  nedovoljno za pobjedu.  Sjednica je trajala svega desetak minuta te je pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, Dolores Grdović Kalmeta koja je vodila konstituirajuću sjednicu, mogla samo zaključiti da je nositelj liste Zadarskog bloka, Frane Brajković, novi predsjednik Poluotoka. A evo što nam je Brajković nakon sjednice izjavio:
– Ako smo što naučili u ovom razdoblju od završetka izbora do danas, onda je to da se stvari preko noći mogu promijeniti te mogu reći da mi je ovo bilo jedno vatreno krštenje u politici. Drago mi je da je razum prevladao u cijeloj ovoj priči i da smo dobili priliku sada stvarno  raditi – najavljuje Brajković.
Njegov kolega, Donat Dobrović, na pitanje  zašto se je predomislio od zadnje konstituirajuće sjednice, danas kaže:   
– Nisam se predomislio, nego smo dobili što smo tražili. SDP nas je sada podržao  za sve četiri godine mandata, a zadnji put su imali jednu godinu mandata – ističe Dobrović.
Naime, od zadnje sjednice na kojoj je   odbio podržati svojega prijatelja i kolegu s liste, Franu Brajkovića, pa do danas ovo je doista brzopotezna promjena stava, što znači da je Zadarski blok ipak imao jače argumente u razgovorima s njim  od HDZ-a koji u centru grada već mjesec dana pokušava spasiti vlast.
Utakmica duga više od mjesec dana zbog izjednačenih mandata HDZ-a i Zadarskog bloka (3:3) tako je dobila neočekivani epilog odlukom MODES-ovog člana da ipak održi obećanje i ruku podigne za kolegu s liste.
Ovom  konstituirajućom sjednicom HDZ tako definitivno gubi Poluotok jer će ga iduće četiri godine voditi Zadarski blok.  Velik je ovo gubitak za vladajuću stranku s obzirom da je riječ o jednom od najvažnijih mjesnih odbora u kojemu je HDZ dosad bio neprikosnoven, no pojavom mlade ekipe kandidirane na listi Zadarskog bloka sada postaju oporba.