Frane Brajković novi predsjednik MO Poluotok!

Slika korisnika mkvanja
DONAT DOBROVIĆ PROMIJENIO ODLUKU
Arif SITNICA
Čestitke novom predsjedniku MO Poluotok - Frane Brajković i Donat Dobrović

Član MODES-a Donat Dobrović na konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Poluotok izveo je neviđen politički salto mortale - glasovao je za Franu Brajkovića!

Za njega je još glasovalo dvoje kolega s liste te je uz glas SDP-ova vijećnika Danijela Radete, Brajković jučer postao predsjednik MO Poluotok. Na sjednici su bila i tri vijećnika HDZ-ove koalicije koji su svoje glasove dali  stranačkom kolegi  Igoru Šokoti, no  nedovoljno za pobjedu.  Sjednica je trajala svega desetak minuta te je pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, Dolores Grdović Kalmeta koja je vodila konstituirajuću sjednicu, mogla samo zaključiti da je nositelj liste Zadarskog bloka, Frane Brajković, novi predsjednik Poluotoka. A evo što nam je Brajković nakon sjednice izjavio:

- Ako smo što naučili u ovom razdoblju od završetka izbora do danas, onda je to da se stvari preko noći mogu promijeniti te mogu reći da mi je ovo bilo jedno vatreno krštenje u politici. Drago mi je da je razum prevladao u cijeloj ovoj priči i da smo dobili priliku sada stvarno  raditi - najavljuje Brajković.

Njegov kolega, Donat Dobrović, na pitanje  zašto se je predomislio od zadnje konstituirajuće sjednice, danas kaže:   

- Nisam se predomislio, nego smo dobili što smo tražili. SDP nas je sada podržao  za sve četiri godine mandata, a zadnji put su imali jednu godinu mandata - ističe Dobrović.

Naime, od zadnje sjednice na kojoj je   odbio podržati svojega prijatelja i kolegu s liste, Franu Brajkovića, pa do danas ovo je doista brzopotezna promjena stava, što znači da je Zadarski blok ipak imao jače argumente u razgovorima s njim  od HDZ-a koji u centru grada već mjesec dana pokušava spasiti vlast.

Utakmica duga više od mjesec dana zbog izjednačenih mandata HDZ-a i Zadarskog bloka (3:3) tako je dobila neočekivani epilog odlukom MODES-ovog člana da ipak održi obećanje i ruku podigne za kolegu s liste.

Ovom  konstituirajućom sjednicom HDZ tako definitivno gubi Poluotok jer će ga iduće četiri godine voditi Zadarski blok.  Velik je ovo gubitak za vladajuću stranku s obzirom da je riječ o jednom od najvažnijih mjesnih odbora u kojemu je HDZ dosad bio neprikosnoven, no pojavom mlade ekipe kandidirane na listi Zadarskog bloka sada postaju oporba.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)