Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Strpljiva Hrvatska preko Makedonije sigurno do drugog kruga SP

14.01.2019. 19:09
Strpljiva Hrvatska preko Makedonije sigurno do drugog kruga SP


Hrvatski rukometaši lakše od očekivanog pobijedili su reprezentaciju Makedonije sa 31-22 (16-11) u utakmici 3. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u ponedjeljak u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu, izborili su drugi krug natjecanja u koji će ući s najmanje dva boda.
Najbolji strijelac i igrač naše reprezentacije bio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je postigao šest pogodaka i imao osam asistencija. Po četiri pogotka postigli su Igor Karačić, David Mandić i debitant Marin Šipić. Odlični Marin Šego imao je 13 obrana, a upisao se i među strijelce. Najefikasniji igrač Makedonije bio je Dejan Manaskov sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Kiril Lazarov.
Hrvatska je na ljestvici izbila na prvo mjesto s maksimalnih šest bodova. Drugoplasirana Španjolska i Makedonija imaju po četiri boda, ali Španjolci imaju utakmicu manje koju će odigrati večeras protiv Bahreina. Island je četvrti s dva boda osvojena u današnjoj pobjedi nad Japanom 36-18. Japan i Bahrein su bez bodova.
Sjajni Marin Šego na vratima i spremnost našeg stručnog stožera da se na riskantnu igru Makedonaca sa sedam igrača u polju odgovori na isti način, donijeli su hrvatskim rukometašima uvjerljivu prednost već u prvom poluvremenu dvoboja s Makedonijom. Nakon prvih 30 minuta bilo je 16-11 za našu reprezentaciju koja je tri navrata imala i šest golova prednosti (13-7, 14-8, 15-9).
Do polovice prvog poluvremena Makedonci su igrom sa sedmoricom igrača u polju držali korak s našom reprezentacijom, bez obzira što su primili dva pogotka na nebranjena vrata. Lino Červar je odlučio suparničkom izborniku Raulu Gonzalezu odgovoriti na isti način pa je i Hrvatska zaigrala u napadu sa sedmoricom.
Strpljivo su naši rukometaši gradili napade i čekali da se otvore kružni napadači za asistencije Duvnjaka i Karačića, ili su naši glavni razigravači u ovoj utakmici sami išli na realizaciju.
Makedonci ni u nastavku dvoboja nisu odustali od rizika. Donekle im se taktika isplatila, jer su još u 47. minuti bili na tri gola zaostatka. No, u završnih deset minuta utakmice makedonska obrana je popustila pred naletom hrvatskih rukometaša pa je naša reprezentacija stigla do neočekivano uvjerljive pobjede 31-22.
U utorka je dan odmora, a u srijedu će našu reprezentaciju čekati lakši ispit protiv Bahreina te priprema za dvoboj sa Španjolskom u kojem će ulog biti prvo mjesto i bodovi koje će se prenositi u sljedeći krug natjecanja.
HRVATSKA – MAKEDONIJA 31-22 (16-11)
HRVATSKA: Šego 1, Stevanović; Duvnjak 6, Stepančić 3, Vida 1, Horvat 2, Karačić 4 (1), Blažević, Štrlek, Musa 3, Cindrić, Mandić 4, Kozina 1, Vranković 2, Šipić 4, Bičanić
MAKEDONIJA: Mitrevski, Ristovski; Manaskov 6, Stoilov 2, K. Lazarov 4, Čurlevski, Taleski 3, Markoski, Kuzmanovski 3, Tankoski, Georgievski 1, F. Lazarov, Krstevski, Popovski, Peševski 3, Serafimov
Sedmerci: Hrvatska 1 (1), Makedonija –
Isključenja: Hrvatska – 6 minuta, Makedonija – 6 minuta