Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZIPO iznajmljuje poslovne prostore terminala u Gaženici

14.01.2019. 09:11


Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International  Port Operations (ZIPO),  uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici, objavili su iz  te tvrtke.
Od ove godine, kako se navodi u priopćenju, sav će se domaći i  međunarodni promet, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom  terminalu, što poziv atraktivnim.
Ukupno će se u podnajam dati komercijalni prostori površine od oko  2.400 četvornih metara.
U prostorima su dovršeni zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket, kao i druge uslužne djelatnosti. Svi ti sadržaji bit će dio putničkog terminala, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih  metara.
Površina spomenutih prostora, odnosno individualnih jedinica je između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi, navodi se.
"Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno  turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući  način", kazao je direktor tvrtke ZIPO Barbaros H. Ozakan.
Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne  partnere zainteresirane za poslovnu suradnju, izjavio je Ozakan.
U priopćenju se navodi kako se pored međunarodnih brodova za  kružna putovanja koji će pristajati u Gaženici, na terminalu prodaju i  karte za međunarodne i lokalne trajektne linije.
S godišnjim prometom većim od 2,4 milijuna putnika, od kojih je u  Gaženici više od pola, Zadar je jedan od najprometnijih luka na Mediteranu.