Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Novitet je videorevija vjenčanica

15.01.2020. 13:30


Ovog vikenda, u subotu 18. i nedjelju 19. siječnja, održat će se 13. po redu Festival vjenčanja u zadarskom Arsenalu s temom »It’s all about wedding«. Uz nešto izmijenjen i moderniziran koncept budućim mladencima omogućit će pogled u bogatu i raznovrsnu ponudu usluga koje im trebaju pri organizaciji vjenčanja. I ove godine festival je nastao u organizaciji Udruženja obrtnika uz partnere Iliriju i Arsenal, a sudjelovat će 53 izlagača sa 70 izlagačkih pozicija.
– Ove godine smo napravili rebranding festivala te smo se okrenuli tehnologijama. Naime, imat ćemo showroom u kojem će pojedini izlagači moći predstaviti svoje proizvode i usluge koje nude budućim mladencima. Osim toga, još jedan novitet je taj da nećemo organizirati modnu reviju vjenčanica, već će na videozidu biti prikazana videorevija na kojoj će se prikazati vjenčanice i svečane haljine, svečane frizure i make up, rekla je Antonija Perković, jedna od organizatorca festivala. Uz nju su na konferenciji za novinare bili Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika te Jasminka Smokrović, tajnica Udruženja obrtnika koja je istaknula kako se ove godine na festivalu prezentira najveći broj vjenčanih sala do sada – 15, te čak 12 fotografa i studija za snimanje.


»I ove godine festival će imati humanitarni karakter. Naime, dio kotizacije koju plaćaju izlagači donirat će se Udruzi za autizam«
Jasminka SMOKROVIĆ


– I ove godine festival će imati humanitarni karakter. Naime, dio kotizacije koju plaćaju izlagači donirat će se Udruzi za autizam, istaknula je Smokrović.
Antonija Perković je najavila kako će se na ovogodišnjem festivalu osvrnuti i podsjetiti na najupečatljivije događaje u prošlih 13 godina postavljanjem posebnih punktova s fotografijama tih događaja.
Organizatori su pojasnili kako su prebacili datum festivala jer je prijašnji termin bio prekasno. Na ovaj način su htjeli omogućiti raniji termin kako mladencima, tako i onima koji daju usluge vezane uz vjenčanja.
I ove godine organizatori nisu zaboravili na tradicionalnu nagradnu igru za mladence koju sponzorira Tera travel koji će imati priliku osvojiti putovanje »Mistična Venecija i otoci lagune«.
Inače, program se odvija subotu i nedjelju od 10 do 20 sati. U subotu u 12 sati bit će predstavljanje salona vjenčanica, cvjećara, svečanih haljina, frizera, kozmetičara, fotografa, snimatelja, a sve će biti prenošeno na videozidu i facebook stranici Festivala vjenčanja. Za 17 sati najavljeno je predstavljanje zlatara, grafičara, gravera i dekoratera balonima, a u 18 sati održat će se video prezentacija vjenčanica, cvijeća i frizura.
Za nedjelju je u 12 sati najavljeno predstavljanje sala za vjenčanja i slastičara, a u 18 sati videoprezentacija vjenčanica, cvijeća i frizura.