Studenti se u Zadarskom listu upoznali s radom u dnevnoj novini

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
POSJETA S pete godine Studija novinarstva
Kroz redakciju ih je proveo glavni urednik novine dr. sc. Šenol Selimović i pojasnio im kako funkcionira lokalna dnevna novina, koje su specifičnosti, odnosno različitosti u usporedbi s nacionalnim tiskovinama i drugim medijima
Vedran SITNICA
Studenti su u redakciji Zadarskog lista učili kako izgleda rad u dnevnoj novini

Studenti pete godine Novinarstva i odnosa s javnostima Sveučilišta u Zadru s profesorom dr.sc. Đanijem Bunjom posjetili su jučer redakciju Zadarskog lista. Kroz redakciju ih je proveo glavni urednik novine dr. sc. Šenol Selimović i pojasnio im kako funkcionira lokalna dnevna novina, koje su specifičnosti, odnosno različitosti u usporedbi s nacionalnim tiskovinama i drugim medijima, te što ih očekuje ukoliko se nakon studija odluče baviti novinarstvom. Iako je dio njih izrazio želju da se nakon završetka studija otisnu u PR vode, one zainteresirane da se pridruže redovima »sedme sile« zanimali su svakodnevni izazovi ovog specifičnog posla, ali i zakonske odrednice vezane uz slobodu izražavanja, rokove za odgovore na novinarska pitanja i slično. Također, zanimali su ih i konkretni, aktualni slučajevi, te načini izvještavanja o njima. Primjetili su kako su mediji različito izvještavali o trostrukom ubojstvu u Splitu, slučaju koji je već nekoliko dana top tema u državi, kada je riječ o identitetima počinitelja s jedne i žrtvama s druge strane. Logično su postavili pitanje što je dozvoljeno, a što nije, a uzročno-posljedično onda i kakva je odgovornost novinara te kakve su sankcije ako dođe do sudskog postupka.
Budući da se Zadarski list tiska u Rijeci, nisu bili u prilici vidjeti taj završni dio procesa nastajanja novine. Na kraju posjeta urednik Selimović studentima je kazao kako je upravo rad u dnevnom lokalnom listu dobra platforma za početnike te ih je pozvao na suradnju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)