Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA Perinčić: Sonik je zahtjevan protivnik, ali pobjeda je imperativ

14.01.2021. 09:46


U rasponu od četiri dana košarkaši Zadra su primorani odigrati već treću utakmicu s kojom će i kompletirati sva tri natjecanja u kojima participiraju kroz sezonu. U nedjelju je u dramatičnoj završnici upisan domaći abaligaški poraz od Cedevite Olimpije, utorak je donio "Scile i Haribde" protiv Cedevite Junior za plasman na završni turnir Krešinog kupa, a večeras im s početkom u 19 sati slijedi drugi ovosezonski gradski derbi sa Sonik Puntamikom u sklopu 18. kola HT Premijer lige. Ovakav 'stiskavac' u rasporedu nedvojbeno muči i trenera Ivana Perinčića, no ionako svačija trenerska filozofija počiva na onoj poznatoj: "idemo iz utakmice u utakmicu", pa se i Perinčić s momčadi mogao tek jučer posvetiti večerašnjem dvoboju s tzv. "mlađim bratom" koji je uz Goricu jedini uspio ove sezone skalpirati Zadar.


Pravi pristup
Podsjetimo se, prije dva mjeseca u Jazinama je Sonik Puntamika doslovce šokirala momčad s Višnjika, slavivši sa 78:73 i tako tek drugi put u povijesti uspjela u službenim utakmicama nadjačati renomiranog starijeg brata. Kaže se u narodu da kad te jednom zmija ugrize da se onda i gušterice treba bojati te je s tom mišlju sigurno u pripremu ovog susreta ušao i Perinčić, a više nego dovoljna pouka njegovim igračima bilo je prekjučerašnje mučenje protiv Cedevite Junior.
– Mislim da je otvaranje utakmice bilo nedopustivo. Petorica igrača koja su započela susret moraju razumjeti da svaku utakmicu moramo igrati sa sto posto. Možemo igrati sa svima ako ćemo biti fokusirani, ako ćemo ispunjavati sve što smo se dogovorili i ako ćemo imati energiju. Znali smo da Šabić ima dobar šut, ali nedopustivo je da otvori utakmicu sa šutom pet od pet za tri. Nije to bio problem igrača koji ga je čuvao već cijele ekipe – osvrnuo se Perinčić na neplanirano težak dvoboj protiv drugoligaša u Kupu, a svjestan je da ih protiv Sonika očekuje slična priča u kojoj naravno sve konce u rukama ponovno drže njegovi igrači. Naravno, pod uvjetom da se uđe u utakmicu s pravim pristupom.


Dodatan motiv
– Kao što smo i prije govorili, težak je raspored ispred nas i nemamo puno vremena za pripremu. Znamo da su utakmice protiv Sonik Puntamike teške, znamo što je bilo u prvoj utakmici. Nadam se da će ova prekjučerašnja kup utakmica protiv Cedevite Junior biti poruka kako se ne smije otvarati utakmica jer nas i večeras čeka izuzetno zahtjevan protivnik. Sonik standardno igra dobro protiv Zadra, i zato će nam najvažniji biti ulaz u ovaj dvoboj i da igramo našu igru te da kontroliramo ritam. To će biti ključ za pobjedu koja je apsolutni imperativ – kazao je Perinčić koji će sigurno željeti malo rasteretiti momčad sa širokom rotacijom jer u nedjelju u Krešin dom stiže Mega Soccerbet, a zanimljivo će biti vidjeti i novopečenog Jordana koji će zaigrati po prvi put na Višnjiku u dresu Zadra. Upisao je dosad nastup protiv Cedevite Junior i ubacio sedam poena, dok je skromna dva koša u toj utakmici zabio kapetan Mavra koji pak priželjkuje "osvetu" Puntamičanima za poraz doživljen u Jazinama.
– Mislim da nam utakmica protiv Sonika u prvom dijelu prvenstva mora biti dodatan motiv i zato moramo pokazati svoje pravo lice na današnjoj utakmici – kratko i jasno je zaključio Mavra.