PONIŠTEN NATJEČAJ Dio njegovateljica zbog korone odbio posao u bolnici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na zadarskom Zavodu za zapošljavanje otkrivaju stvarne razloge
Nakon zadnjeg natječaja Opće bolnice Zadar niti jednu od njih nismo skinuli s evidencije jer su nam dostavile potvrde koje moramo uvažiti, ali kandidatkinje koje nakon ponovljenog natječaja ne prihvate posao i za to nemaju opravdanih razloga brisat ćemo iz evidencije, najavljuje predstojnica Sandra Vukić
AMANDA PEROBELLI/ REUTERS
Zadarska bolnica želi zaposliti 16 medicinskih sestara i tehničara te devet njegovateljica

Govoreći o situaciji na zadarskom Zavodu za zapošljavanje, predstojnica Sandra Vukić nedavno nam je kazala kako u evidenciji imaju čak 24 njegovateljice. Unatoč tolikom broju njih, Opća bolnica Zadar ovih je dana poništila natječaj za 16 medicinskih sestara i tehničara te devet njegovateljica. Očito među kandidatkinjama nisu mogli pronaći odgovarajući kadar te će se morati ići na objavu novog natječaja.

U Zavodu za zapošljavanje stoga smo provjerili o čemu se zapravo radi, odnosno je li točno da dio njegovateljica ne želi raditi u bolnici, osobito u situaciji pandemije koronavirusa.

- Bolnica je 3. prosinca putem našeg Zavoda oglasila natječaj za pomoćnog radnika u zdravstvu tražeći 23 medicinske sestre i 16 njegovateljica. S evidencije smo uputili 19 osoba, ali je bolnica ipak 4. siječnja poništila natječaj za 16 medicinskih sestara i devetero njegovateljica. Uputili smo im deset sestara koji su imale određene uvjete, a u međuvremenu su tražili i osobe drugih medicinskih zanimanja kakve redovito primaju, kaže predstojnica, napominjući kako među njegovateljicama pak ima i starijih i neiskusnih osoba, ali i onih koji ovaj posao u trenutačnoj situaciji ne žele raditi.

Donose liječničke potvrde

- Ovo su specifična zanimanja, pa je Bolnica vjerojatno procijenila kako im dio kandidatkinja ne odgovara, ali dio njih u određenim uvjetima jednostavno ne želi raditi. Ukoliko nam nakon našeg poziva za posao kandidatkinje ne donesu liječničku potvrdu da zbog određenih zdravstvenih razloga ne mogu raditi, brišu se iz evidencije Zavoda. Nakon zadnjeg natječaja Opće bolnice Zadar niti jednu od njih nismo skinuli s evidencije jer su nam dostavile potvrde koje moramo uvažiti, ali kandidatkinje koje nakon ponovljenog natječaja ne prihvate posao i za to nemaju opravdanih razloga brisat ćemo iz evidencije, pojašnjava Vukić.

Iz popisa nezaposlenih, međutim, skinut će i osobe koje se odazovu pozivu Zavoda i odu na razgovor s poslodavcem, ali onda na tom sastanku odbiju posao.

Uvijek nađu opravdanje za nerad

- Na razgovoru za posao često kažu da nisu sposobni za taj posao ili da imaju zdravstvenih problema, pa je pitanje koji će ih onda poslodavac primiti. Takvih situacija imamo stalno jer smo u kontaktu s poslodavcima koji nam daju povratne informacije o tome tko se sve odazvao razgovoru za posao te nam prenesu da su im neki kandidati rekli kako nisu sposobni za posao. Takvi uvijek nađu neko opravdanje kako ne bi prihvatili posao, jer oni koji žele raditi i sposobni su, posao će naći, pogotovo u ovoj situaciji koronavirusa. U slučaju natječaja iz zadarske bolnice povratnu informaciju tko je sve došao na razgovor i što su rekli dobijemo putem naše savjetnice zadužene za bolnicu. Već godinama imamo dobru suradnju s bolnicom te kada se netko od kandididata koji je radio na određeno vrijeme pokaže dobrim, uvijek ga ostave za stalno, zaključuje predstojnica zadarskog Zavoda dodajući kako Opća bolnica zaista ima pozitivnu politiku zapošljavanja te daju šansu svima koji žele raditi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)