Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Roditelji zadarskih školaraca dobivaju upite o zdravstvenom stanju djece

14.01.2021. 14:07


Roditelji zadarskih školaraca jučer su dobili upite o zdravstvenom stanju djeteta, odnosno upit je li dijete pozitivno na koronavirus ili, pak, u samoizolaciji. Naime, u ponedjeljak bi učenici trebali započeti novo polugodište, a pitanje koje se nameće jest hoće li to biti u školskim klupama ili pomoću digitalnih kanala.
Joso Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, potvrdio je da su u kontaktu s ravnateljima radi broja zaraženih i onih u samoizolaciji kako bi imali epidemiološku sliku učenika. Niži bi razredi osnovnih škola trebali biti uživo, a viši online.
– Ja u ovom trenutku ne mogu ništa reći, čekamo službene upute, kazao je Nekić dodavši kako će se sve moći rješavati u hodu s obzirom na uvjete.
Ivan Šimunić, županijski pročelnik za školstvo, podsjetio je na odluke Ministarstva na početku školsku godine te naglasio kako je, sukladno mišljenju osnivača i stožera, odabrana primjena modela.
– Ministar je dao generalni stav, tj. upute ravnateljima kako započeti. Maturanti četverogodišnjih, trogodišnjih i petogodišnjih škola trebali bi nastaviti prema A modelu. Ostali bi se mogli priključiti za tjedan ili dva što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Situacija je bolja, daleko bolja nego je to bilo prije praznika, ali ovo su mjere opreza i predostrožnosti,zaključio je Šimunić.